Legume

#ridichi #varza #legume #sfecla #spanac #broccoli #plantare legume

5 legume rezistente la frig, pe care le poti planta la final de iarna

Odata ce zapada se topeste si iarna se apropie de final, poti incepe sa plantezi primele legume in gradina. Acestea trebuie sa fie rezistente la frig, deoarece in continuare temperaturile vor fi scazute in timpul noptilor, iar radacinile nu trebuie sa inghete in sol. Iata ce legume rezistente la frig poti cultiva acum, la sfarsit de iarna.

1. Spanac

Spanacul este una dintre primele legume de primavara, dar pentru ca are nevoie de cateva saptamani bune pentru a germina si a-si dezvolta frunzele, trebuie sa-l plantezi in luna februarie. Spanacul nu este pretentios in privinta solului, atat timp cat acesta este fertil. Daca il plantezi intr-un spatiu racoros si umbros din gradina, va continua sa se dezvolte pana la vara.

2. Sfecla elvetiana

Sfecla elvetiana sau swiss chardul este o alta leguma rezistenta la frig pe care o poti planta la finalul iernii. Frunzele verzi cu nervuri rosii sunt perfecte pentru salate, tarte sau alte preparate culinare usoare si sanatoase, iar vestea buna este ca sfecla elvetiana are nevoie doar de 60 de zile pentru a ajunge la maturitate.

3. Ridichi

Ridichile au o crestere foarte rapida, astfel ca in doar o luna de la plantare te poti bucura de primii bulbi rozalii. Important este sa alegi un soi timpuriu si sa-l plantezi intr-un sol cu un drenaj foarte bun. Nu lasa ridichile prea mult timp in pamant, deoarece isi vor pierde din aroma. De asemenea, ai grija sa le uzi, pentru ca altfel miezul lor va fi poros.

4. Broccoli

Despre broccoli se spune din ce in ce mai des ca este o leguma foarte sanatoasa, iar daca obisnuiesti sa-l cumperi din magazin, probabil ai observat ca pretul unui buchet este destul de mare. Din fericire, broccoliul este usor de cultivat in gradina, este rezistent la frig, poate fi plantat in luna februarie, iar in doua luni te poti bucura de prima recolta.

5. Varza

Daca alegi un soi timpuriu de varza, de Paste poti folosi frunzele pentru a face sarmale delicioase sau alte preparate traditionale. Varza este o leguma rezistenta la frig, nepretentioasa si perfecta pentru sfarsitul iernii. Monitorizeaza constant cultura de varza, pentru a observa din timp atacul unor posibili daunatori.

Sursa foto: bhg.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din legume

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului