1. Alege legume coapte natural
Legumele selectate pentru congelare vor trebui sa fie la perioada de varf a coacerii pentru a rezista in conditii perfecte la temperaturile de sub 0 grade. Curata-le de orice parte stricata si taie-le in rondele sau felii, la dimensiunea dorita. Rosiile fac exceptie de la acest ultim tratament. Grabeste cat mai mult procesul de congelare al acestora, la 48 de ore de la culegere isi injumatatesc continutul de vitamine.
2. Opareste legumele
Cele mai multe legume vor trebui trecute printr-un proces de oparire timp de cateva minute pentru a stopa procesul de coacere. Sparanghelul, boabele de mazare, fasolea verde, broccoli, conopida, morcovii, varza si dovlecii vor trebui opariti intre 1 si 5 minute. Dupa ce se racesc, poti impacheta legumele in straturi subtiri in pungi de plastic pentru a le aseza in congelator. Vor rezista in bune conditii timp de sase luni, dupa care va trebui sa golesti congelatorul.
3. Rosiile se congeleaza intregi
Alege din gradina ta rosii de dimensiuni mai mici pe care sa le pregatesti pentru congelare. Spala-le bine si asaza-le in pungi in interiorul congelatorului. Avantajul la decongelare este ca pielita acestora se va indeparta foarte usor.
4. Cum congelezi ardeii
Ardeii culesi din gradina vor trebui spalati, curatati de seminte si taiati in cubulete inainte de a fi asezati in pungi. Se congeleaza fara a fi trecuti prin procesul de oparire.
5. Savureaza o placinta de dovleac si iarna
Poti sa te bucuri de gustul unei placinte de dovleac si in toiul iernii daca vei coace dovlecii de placinta timp de 25 de minute in cuptor. Scoate apoi miezul si transforma-l intr-un piure pe care il poti pune in congelator la pastrare.
Sursa foto: sheknows.com