1. Jersey Royal
Este unul dintre cele mai cunoscute soiuri de cartofi. Face parte din categoria cartofilor cerati, iar primii tuberculi apar in aprilie. Fiind foarte tineri, aproape ca nu au coaja, asa ca pot fi doar bine spalati, apoi fierti sau prajiti.
2. Pink Fir Apple
Acest soi se maturizeaza mai tarziu, spre toamna, insa este favoritul bucatarilor datorita gustului si a texturii deosebite. Sunt destul de expusi bolilor, deci e posibil sa fie necesar sa ii stropesti.
3. Charlotte
Este tot un sortiment din categoria cartofilor cerati, ideal pentru fiert si pentru salate. Au forma ovala, coaja subtire si un gust dulce, foarte placut.
4. Cleopatra
Este un sortiment timpuriu care are o productivitate mare. Tubeculul este mare si oval, iar coaja este roz. Poate fi consumat vara, pentru ca germineaza repede si are un gust bun.
5. Cara
Sunt un soi de cartofi fainosi, care cresc mai incet si care se recolteaza mai tarziu in decursul anului, cand sunt mai mari si au coaja mai groasa. Cartofii din soiul Cara sunt minunati pentru copt, piure sau prajit.
6. Golden Wonder
Tot un soi fainos este si Golden Wonder. Acesti cartofi se maturizeaza mai tarziu, insa trebuie sa stii ca nu au un randament foarte bun. Daca totusi alegi sa ii cultivi te vor rasplati cu un gust placut.
7. Anya
Se incadraza in categoria cartofilor cerati. Tuberculii sunt ovali si nodurosi, de culoare usor rozalie, si aduc la gust cu aroma nucilor coapte. Cartoful Anya este foarte bun pentru fiert, insa poate fi folosit la fel de bine si pentru prajit sau pentru copt. Este un sortiment foarte potrivit pentru preparat salate.
Sursa foto: outofmyshed.co.uk