Legume

#cartofi #legume #soiuri cartofi #cultivare cartofi

7 soiuri de cartofi pe care trebuie sa le cultivi pentru gustul lor deosebit

Cartoful este, probabil, una dintre legumele cu cea mai mare trecere in intreaga lume. Trebuie sa stii ca exista o multime de soiuri si fiecare in parte are caracteristicile sale. Din acest motiv, unii cartofi sunt mai buni pentru salata, iar altii pentru prajit. Iata cateva dintre soiurile cele mai populare pe care le poti cultiva in gradina ta:

1. Jersey Royal

Este unul dintre cele mai cunoscute soiuri de cartofi. Face parte din categoria cartofilor cerati, iar primii tuberculi apar in aprilie. Fiind foarte tineri, aproape ca nu au coaja, asa ca pot fi doar bine spalati, apoi fierti sau prajiti.

2. Pink Fir Apple

Acest soi se maturizeaza mai tarziu, spre toamna, insa este favoritul bucatarilor datorita gustului si a texturii deosebite. Sunt destul de expusi bolilor, deci e posibil sa fie necesar sa ii stropesti.

3. Charlotte

Este tot un sortiment din categoria cartofilor cerati, ideal pentru fiert si pentru salate. Au forma ovala, coaja subtire si un gust dulce, foarte placut.

4. Cleopatra

Este un sortiment timpuriu care are o productivitate mare. Tubeculul este mare si oval, iar coaja este roz. Poate fi consumat vara, pentru ca germineaza repede si are un gust bun.

5. Cara

Sunt un soi de cartofi fainosi, care cresc mai incet si care se recolteaza mai tarziu in decursul anului, cand sunt mai mari si au coaja mai groasa. Cartofii din soiul Cara sunt minunati pentru copt, piure sau prajit.

6. Golden Wonder

Tot un soi fainos este si Golden Wonder. Acesti cartofi se maturizeaza mai tarziu, insa trebuie sa stii ca nu au un randament foarte bun. Daca totusi alegi sa ii cultivi te vor rasplati cu un gust placut.

7. Anya

Se incadraza in categoria cartofilor cerati. Tuberculii sunt ovali si nodurosi, de culoare usor rozalie, si aduc la gust cu aroma nucilor coapte. Cartoful Anya este foarte bun pentru fiert, insa poate fi folosit la fel de bine si pentru prajit sau pentru copt. Este un sortiment foarte potrivit pentru preparat salate.

Sursa foto: outofmyshed.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din legume

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului