Porumbul dulce, cunoscut si ca porumb zaharat, este diferit de porumbul furajer (cel care se da la animale sau din care se obtine malaiul). Porumbul dulce este folosit la salate sau in diverse preparate culinare. Stiuletele este mai mic decat cel al porumbului clasic, iar boabele sunt mai mici si moi.

Porumbul dulce poate fi plantat incepand cu sfarsitul lunii aprilie, pana la sfarsitul lunii iunie. Daca il cresti pentru consum propriu este indicat sa-l plantezi la intervale diferite de timp, pentru a te bucura de el pe o perioada mai lunga de timp.

Plantare

Pentru a se dezvolta corespunzator porumbul dulce trebuie plantat in plin soare. Fereste-l de locurile umbroase sau racoroase din gradina. Curata locul in care urmeaza sa plantezi porumbul si adauga compost. Planteaza semintele de porumb la adancime de apoximativ 10 cm si lasa o distanta de minim 45 cm intre plante.

Udare

Dupa plantare uda foarte bine solul. Porumbul dulce are nevoie de multa apa pentru a se dezvolta. Urmatoarea udare trebuie efectuata cand porumbul ajunge la 10-15 cm inaltime. Dupa aceasta perioada uda porumbul o data la 2, 3 saptamani, in functie de cat de ploios este anotimpul.

Fertilizare

Porumbul dulce are nevoie de multi nutrienti pentru a creste. Este indicat sa aplici un ferilizator spocial pentru porumb, o data pe luna, pana in momentul in care stiuletii se dezvolta complet.

Ingrijire

Sapa cu regularitate porumbul si nu lasa ierburile sa creasca. Acestea trebuie smulse de indata ce observi ca incep sa creasca, deoarece vor “manca” substantele nutritive din sol, necesare porumbului.

Verifica de asemenea, ca porumbul sa nu fie atacat de melci sau limaxi, iar daca obervi aparitia acestora indeparteaza-i sau aplica un ierbicid special pentru melci.

Porumbul zaharat poate fi recoltat la 75-90 de zile de la plantare.

Sursa foto: scienceisgrowing.blogspot.com

  •   2015-05-26
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Andreea Grecu

Vezi toate articolele

Articole din legume

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii