Legume

#plantare legume #gradina de legume #usturoi #plantare

Cand si cum se planteaza usturoiul

Usturoiul este una dintre cele mai usor de plantat si de ingrijit legume din gradina. Se adapteaza cu usurinta oricaror conditii de mediu, iar rezultatele sunt garantate. Trebuie doar sa tii cont de cateva reguli simple in momentul in care plantezi aceata leguma.

Pregateste solul

Primul pas pe care trebuie sa-l faci, si cel mai important, este pregatirea locului in care urmeaza sa plantezi usturoiul. Sapa locul respectiv si inlatura orice urma de buruiana, apoi niveleaza solul. Insemneaza randurile pentru plantare, avand grija ca intre acestea sa lasi o distanta de 30-40 de centimetri.

Verifica usturoiul

Urmatorul pas pe care trebuie sa-l faci este sa verifici usturoiul. Desfa cateii de pe capatana, fara a-i decoji si verifica daca acestia sunt sanatosi. Cateii sanatosi trebuie sa fie fermi, curati si uscati. Arunca usturoiul vested, uscat sau moale si pastreaza-i doar pe cei sanatosi.

Planteaza usturoiul in gradina

Inainte de a planta cateii de suturoi, traseaza gauri de 5-8 cm adancime, la o distanta de 10 cm intre fire. Adauga cate un catel de usturoi in fiecare gropita, avand grija sa-i plasezi cu partea mai ascutita in sus. Acoperai apoi cu pamant si uda-i turnand cate o ceasca de apa deasupra fiecarui catel.

Ingrijirea usturoiului

Ce-a fost mai greu a trecut. Acum trebuie doar sa astepti ca acesta sa creasca. Daca vrei sa accelerezi cresterea usturoiului adauga putin ingrasamant.

Din cand in cand elimina buruienile, prin smulgere. Ai grija la saparea randurilor dintre usturoi deoarece poti taia cu usurinta si firele de usturoi, compromitand astfel recolta.

In ceea ce priveste udarile, trebuie sa stii ca usturoiul apreciaza mai mult solurile uscate. Asadar nu trebuie sa-l uzi foarte des. Usturoiul se uda doar in perioada in care este verde, iar atunci numai in perioadele secetoase.

Sursa foto: groworganic.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din legume

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului