Legume

#cultivare ghimbir in gradina #cultivare ghimbir in jardiniera #cultivare ghimbir #ghimbir

Cultivarea ghimbirului in ghiveci sau jardiniera

Cu siguranta ca ai auzit pana acum de ghimbir si de proprietatile sale minunate. Aceasta radacina venita direct din Asia cu puteri afrodisiace minunate, este un «must have» printre plantele de gradina din orice gradina chinezeasca ce se respecta

Adori si tu la nebunie gustul picant al ghimbirului si ti-ai dori foarte mult sa il cultivi la tine acasa in ghiveci sau jardiniera? Iata ce trebuie sa faci sau cum trebuie sa procedezi. Vei ajunge sa te convingi singur de faptul ca ghimbirul nu este o planta exotica ce se poate cultiva doar in Orient. Si ca ghimbirul este o planta foarte usor de cultivat si ca vei reusi sa profiti foarte usor de calitatile sale gastronomice si medicinale.

Ai nevoie de o radacina pentru a incepe totul. Nu trebuie sa ajungi insa in celalalt capat al orasului sau chiar al lumii pentru a o procura. Ghimbirul se gaseste cu usurinta in orice supermarket. Dar cel mai bine ar fi ca acesta sa fie de preferinta bio pentru a te asigura cu privire la obtinerea unui produs de cea mai inalta calitate.

Alege o «planta gata de cultivat» cat mai viguroasa, nu una ofilita sau care a stat prea mult in rafturile magazinelor.

Cum se planteaza si se cultiva ghimbirul la tine acasa?

La fel ca si in cazul ananasului, se « confrunta » doua scoli. Una recomanda lasarea rizomului de ghimbir la inmugurit intr-un pahar cu apa la umbra. Altii recomanda insa plantarea direct a ghimbirului in pamant. In curand isi vor face aparitia din pamant tije care vor inflori.

Dar pentru ca toate sansele sa fie de partea ta, ar trebui sa alegi un ghiveci sau o jardiniera care sa fie mai incapatoare unde sa amesteci pamant cu compost. Pamantul ar trebui sa fie mereu ud, insa nu ar trebui sa lasi prea multa apa la suprafata deoarece acesta s-ar putea sa putrezeasca.

Ghimbirul este o planta tropicala care adora caldura (25 de grade Celsius). Dar care are nevoie si de o umiditate constanta. La 9 sau la 10 luni dupa plantare, cand tijele verzi se vor usca, poti scoate din pamant o parte din rizomi si ii poti consuma. Dar daca vrei sa obtii un ghimbir mai aromat, cu un gust puternic de lamaie si cu o nuanta frumoasa de lamaie il poti recolta dupa doar 5-6 luni.

De ce sa cultivi ghimbir la tine acasa?

Pentru proprietatile sale terapeutice, in primul rand. Ghimbirul este un excelent anti-inflamatoriu. Poate trata si retentia de apa, este un bun relaxant si te ajuta sa scapi de dureri sau greturi. O radacina savuroasa si picanta care nu te va dezamagi cu siguranta.

Ceaiul cu ghimbir te va ajuta sa tratezi durerile de gat. In plus, este foarte eficient pentru starile de gripa sau de raceala.

Pentru ca este foarte usor. Ai nevoie doar de un singur tubercul sau de ce nu de mai multi, daca vrei sa folosesti o jardiniera si te vei bucura foarte usor de cel mai bun ingredient pentru salate, sosuri, garnituri sau infuzii.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din legume

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului