Legume

# crestere rosii balcon #rosii delicioase # rosii balcon #ingrijire rosii

Cum sa cresti rosii delicioase in balcon

Vrei a te bucuri de gustul autentic al rosiilor, crescute fara ingrasamant si fara pesticide? Chiar daca stai la bloc, poti creste propriile rosii in balcon. Iata cat este de simplu!

 

Poti cumpara rasaduri sau poti planta propriile rasaduri, din seminte, pe care sa le muti apoi in ghivece incapatoare sau in jardiniere.

Cum sa ingrijesti rosiile din balcon

Pentru a se dezvolta armonios si pentru a produce cat mai multe fructe, rosiiele vor avea nevoie de ingrasamant si fertilizare deoarece substantele nutritive din sol vor fi consumate rapid, deoarece sunt limitate. Poti cumpara din comert ingrasamant natural pe care sa-l folosesti pentru rosiile tale, in locul celui plin de chimicale.

Fertilizantul se adauga in cantitati mic, o data la doua saptamani pe toata perioada infloririi.

Uda periodic rosiile

Rosiile au nevoie de udari zilnice, mai ales in sezonul cald. Uda rosiile zilnic, la primele ore ale diminetii, cand soarele nu a ajuns inca la acestea, sau seara dupa apus. In zilele caniculare, cand solul se usuca rapid, trebuie sa le uzi de doua ri pe zi, dimineata si seara.

Sprijina plantele pe un suport de lemn

Asemeni rosiilor din gradina, care au nevoie de araci pentru a creste si  ele din ghici au nevoie de sprijin. Poti folosi scarite speciale pentru plante pe care la gasesti in magazinele de bricolaj. Pe masura ce aceasta incepe sa rodeasca este posibil sa aiba nevoie de noi puncte de sprijin. Asadar, daca este necesar, nu ezita sa adaugi noi puncte de sprijin.

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din legume

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului