Legume

#Kale gradina #cultivare Kale # kale #varza kale

Cum sa cultivi varza Kale in gradina

Varza Kale este cunoscuta in intreaga lume pentru proprietatile sale miraculoase, insa la noi in tara este foarte scumpa. Daca vrei sa te bucuri de beneficiile pe care aceasta leguma ti le ofera, o poti creste in propria gradina.

In primul rand este important sa stii ca varza Kale se inrudeste cu varza obisnuita, broccoli si conopida. Asadar nu este o leguma greu de ingrijit. Iata ce trebuie sa stii despre cultivarea acestei plante.

Perioada de plantare

Varza Kale iubeste perioadele racoroase ale anului. Asadar prioada optima pentru cultivare este primavara devreme (nu mai tarziu de luna martie) sau toamna, inainte de sosirea inghetului.

Nu trebuie sa-ti faci grija ca dupa incoltire, planta va ingheta, deoarece rezista la temperaturi de -6 grade. Maximele in schimb, nu trebuie sa depaseasca 25-26 de grade Celsius.

Alegerea locului de plantare

Varza Kale se dezvolta foarte bine intr-un sol bine drenat cu un pH de 5.6 – 6.8. Pentru a se dezvolta corespunzator este indicat ca inainte de plantare sa adaugi un strat generos de mulci.

Trebuie sa tii cont de faptul ca prefera zonele umbroase. O poti planta insa si in locuri semiumbroase.

Plantarea

Semintele se pot planta direct in gradina, insa ai grija sa lasi intre acestea o distanta de 8-10 cm, astfel incat plantele sa se poata dezvolta in voie. De asemenea, trebuie sa lasi o distanta de 50 de cm intre randuri.

Pentru a se dezvolta corespunzator, varza Kale are nevoie de udari permanente. Pamantul trebuie sa fie in permanenta ud, asadar este indicat sa uzi plantele zilnic, dimineata devreme sau seara dupa apus.

Recoltarea

Ingrijita corespunzator, varza Kale poate fi recoltata la 70-80 de zile de la plantare.

In momentul recoltarii taie varza la 5 centimetri de sol si nu o smulge din pamant. In acest fel, varza va rodi din nou in circa doua saptamani.

Sursa foto: bonnieplants.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din legume

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare