Nu este deloc dificil. Pana si amatorii pot face acest lucru. Iata doua tehnici simple, la care poti apela.
In primul rand, indiferent pentru ce tehnica vei opta trebuie sa alegi cateva rosii sanatoase si frumoase. Extrage cu ajutorul unei lingurite semintele si pune-le intr-un vas. Vei observa ca acestea sunt acoperite de pulpa.
Metoda 1. Pune semintele intr-o sita deasa (prin care acestea nu pot trece) si spala-le foarte bine pana cand pulpa dispare. Pune apoi semintele intr-un castron si acopera-le cu apa. Semintele bune vor ramane la baza vasului in timp ce semintele neroditoare se vor ridica la suprafata. Inlatura-le pe cele ce se ridica la suprafata si scurge apa din bol. Pune semintele ramase pe o suprafata plata, acoperita cu hartie si lasa-le sa se usuce.
Metoda 2. Pune semintele intr-un castron curat si acopera-l cu un servetel, astfel incat insectele sa nu intre in interiorul vasului. Semintele acoperite de pulpa vor fermenta in mod natural. Intreg procesul de fermentatie dureaza intre 2 si 4 zile. Cand observi bule de aer care se ridica la suprafata inseamna ca procesul de fermentatie este complet. Nu prelungi perioada de fermentatie deoarece semintele vor germina! Indeparteaza crusta formata la suprafata si scurge lichidul din vas. Pune semintele ramase pe o suprafata plata, acoperita cu hartie si lasa-le sa se usuce.
Dupa ce s-au uscat complet, pastreaza semintele in pungi de hartie si depoziteaza-le intr-un loc uscat si racoros.
Sursa foto: homesteadsupplyco.com