Legume

# rosii cherry # cultivare rosii cherry #legume #plante de gradina #rosii cherry gradina

Cum sa plantezi rosii cherry in gradina

Cu siguranta rosiile crescute de tine au alt gust fata de cele de pe taraba. Daca esti deja un gradinar profesionist si stii cum sa-ti plantezi rasadurile pentru a te bucura de rosii mari si zemoase, anul acesta incearca sa nu le treci cu vederea nici pe cele mici. Desi pierd la capitolul marime, compenseaza prin gust si numar. Iata cum sa plantezi rosii cherry in gradina pentru o vara gustoasa!


Ai grija la tipul de pamant folosit

Ca si surorile lor mai mari, rosiile cherry au nevoie de un pamant bun si cateva substante pentru a le ajuta sa creasca. Pentru o cultura bogata, alege un loc unde plantele sunt expuse in plin soare de cel putin 8 ore in fiecare zi. Rosiile cherry au nevoie de o cantitate moderata de apa, insa trebuie sa le asiguri un sistem de drenaj foarte bun. Aeriseste solul ce le inconjoara si ofera-le cativa centimetri de compost organic bogat. Acesta are rolul de a le hrani radacina si de a mentine mult mai bine umezeala intre reprizele de udat.


Ajuta-le cu fertilizant

Specialistii recomanda sa ajuti rosiile sa creasca mai bine cu un fertilizator organic. Atentie insa sa nu folosesti prea multe ingrasaminte, altfel poti face mai mult rau decat bine. Dupa ce ai plantat rasadurile, este de preferat sa nu le mai fertilizezi pana ce nu culegi primele rosii. Pentru o recolta cat mai bogata, adauga si un strat de ingrasamant de frunze.


Fii atent la distanta de plantare

Planteaza rosiile la o distanta de cel putin 25 de centimetri una de cealalta pentru o dezvoltare optima, iar intre randuri mentine o distanta de 60-70 de centimentri. Pentru o sustinere ampla, ai grija sa le montezi araci in dreptul lor atunci cand se vor dezvolta. Daca vrei sa le ajuti si mai mult atunci cand ajung la maturitate, fara ca planta sa fie afectata, pune doi araci deasupra carora sa montezi un alt bat de sustinere de care legi o sfoara. Vei putea sa sustii astfel planta intinsa pe verticala.

Uda rosiile cel putin de doua ori pe saptamana, dimineata sau seara, atunci cand soarele inca nu este foarte puternic.

Sursa foto: nature-razib.blogspot.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din legume

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului