Legume

# plantarea morcovilor #plantare morcovi #morcovi

Cum si cand se planteaza morcovii in gradina

Spre deosebire de alte legume, morcovii se planteaza direct in gradina, din seminte. Desi nu au nevoie de ingrijiri speciale, trebuie sa tii cont de cateva reguli, daca vrei sa te bucuri de o recolta bogata.

Perioada de plantare a morcovilor

Semintele de morcovi se planteaza direct in gradina, imediat ce pericolul inghetului trece. Acestea pot fi plantate incepand cu finalul lunii martie pana la finalul lunii aprilie, in functie de conditiile meteo.

Plantarea morcovilor

Morcovii pot fi plantati atat in locuri semiumbroase cat si in locuri insorite. Totul este sa ii feresti de locurile in care gradina este umbrita in permanenta. Au totusi nevoie de cateva ore pe zi, de soare pentru a creste sanatos.

Asigura-te ca solul in care urmeaza sa plantezi morcovii este unul nisipos. In cazul in care solul din gradina ta nu este unul nisipos, este indicat sa adaugi nisip in portiunea in care urmeaza sa plantezi morcovii.

Planteaza apoi semintele de morcov la o distanta de 30-40 cm intre randuri si 5-10 cm intre plante. Este foarte important sa respecti distanta de plantare deoarece, in caz contrar, morcovii nu vor creste suficient.

Ingrijirea morcovilor

Curatarea solului – Curata in permanenta solul de buruieni, deoarece acestea consuma o mare parte din apa si substantele hranitoare din sol, necesare morcovilor. Solul trebuie insa sapat cu grija, pentru a nu taia plantele. Este recomandata smulgerea buruienilor cu mana, imediat dupa ce ploua, deoarece ies mai usor din sol.

Udarea morcovilor – Morcovii nu au nevoie de udari, decat imediat dupa plantare, cand se uda fiecare cuib, din abundenta, pentru ca semintele sa incolteasca rapid. Se vor mai uda doar in lunile secetoase de vara, dimineata devreme, inainte ca soarele sa rasara.

Recoltarea morcovilor – Morcovii se recolteaza treptat, pe masura ce cresc, pentru propriul consum. Cu cat stau mai mult in sol, cu atat vor creste mai mari.

Surse foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din legume

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului