Legume

#vinete #legume #rosii #castraveti #plantare legume #legume gradina

Gradina de legume adaptata meniului tau preferat

Fie ca adori salata verde, pizza sau supele de legume, gradina iti poate oferi ingredientele necesare pe care le folosesti in retetele favorite. Nu mai sta pe ganduri si incepe sa iti faci planul pentru o gradina de legume desprinsa din retetarul meniurilor pe care le gatesti frecvent. Astfel te poti bucura de ingrediente proaspete si gustoase oricand ai nevoie. Iata cateva sfaturi de care sa tii cont.

Gradina pentru salate savuroase

Salata verde necesita doar imprastierea semintelor pe solul sapat si pregatit pentru rasad in perioada cuprinsa intre sfarsitul lunii februarie si mijlocul lui aprilie. Asteapta apoi ca rasadurile ca creasca. Cand plantele au 5-6 frunze este momentul potrivit pentru a le planta in gradina.

Rosiile timpurii sunt si ele gata de plantat. Rasadurile de rosii por fi plantate in gradina in perioada 20 aprilie - 05 mai. Te vei putea bucura de roadele plantei de la inceputul lunii iulie, pana toamna tarziu.

Si pentru ca salata ta de cruditati sa fie completa, adauga si castravetele pe lista. Va trebui sa plantezi semintele de castravete la o adancime de 2-3 cm intr-un sol usor nisipos si bine udat. Ai grija ca pe tot restul perioadei de crestere sa ii stropesti seara, astfel planta nu se va mana. Dupa 50 de zile, castravetii pot fi recoltati.

Gradina pentru ghiveciul de legume

Planta nepretentioasa, dovlecelul ar trebui sa primeasca un rol principal in gradina ta. Prajiti si asezonati cu usturoi, facuti chiftelute sau "vedetele" unei supe de legume, dovleceii nu au de ce sa nu se numere printre preferintele tale.

Dovleceii au nevoie de un pamant bogat si bine drenat, dar mai ales de caldura. Sfarsitul lunii aprilie - inceputul lunii mai reprezinta perioada ideala pentru startul culturii de dovlecei.

Ceva mai pretentioase, rasadurile de vinetele pot fi plantate in gradina abia la inceputul lunii mai. Inalta stratul de pamant pe care le vei planta cu 15-20 cm fata de nivelul solului. Recoltarea se va face in functie de conditiile climatice.

Ceapa verde nu iti va da batai de cap. Pe un rasad inaltat deasupra solului, insamanteaza bulbii de arpagic, cu radacinile in jos. In cateva saptamani, vei avea o intreaga plantatie de ceapa verde numai buna pentru retetele tale preferate!

Sursa foto: warburtons.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din legume

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului