Legume

#amenajarea gradinii #gradina legume #legume ghivece

6 idei istete pentru cultivarea legumelor in ghivece

Simplitatea sta la baza unei amenajari reusite. Gradina ta poate arata minunat daca folosesti, ca acesorii decorative, ghivecele. Astfel, poti planta cele mai gustoase si aspectuoase legume in recipiente de diferite dimensiuni, forme si culori, carora sa le faci loc in decorul gradinii. Iata cateva idei istete care iti pot fi de folos pentru cultivarea legumelor in ghivece!


1. Adauga un plus de culoare gradinii

Ghivecele colorate infrumusetea gradina si o transforma intr-un spatiu viu, unde sa poti petrece timpul cu drag. Cand utilul se imbina cu placutul, inseamna ca planul tau de gradinarit este unul reusit. Planteaza legume in ghivecele colorate si asaza-le printre arbusti si arbori. De asemenea, le poti pune pe scarile de la casa pentru a crea un design de vis.


2. Agata ghivecele

In cazul in care spatiul din curte este prea mic si nu poti aseza ghivecele pe jos, le poti agata prin copaci sau la streasina casei. Astfel, vei avea loc in curte pentru a-ti desfasura celelalte activitati, insa te vei putea bucura si de legume crescute natural. Rosiile si busuiocul plantate in acelasi ghiveci fac o pereche buna.


3. Foloseste obiecte reciclate

Ofera-le personalitate legumelor tale si creeaza-le un spatiu propriu de dezvoltare. De exemplu, poti folosi lazile de vin vechi pentru a planta capsune, salata verde, morcovi, patrunjel sau marar.


4. Foloseste ghivece de dimensiuni diferite

Pentru ca designul din gradina sa fie cat mai placut, este important sa folosesti cat mai multe tipuri de ghivece de diferite dimensiuni si culori. Alternarea dintre un ghiveci mare si unul mic schimba aspectul vizual al gradinii.


5. Imbina plantele in ghiveci

Imbinarea plantelor ofera o noua textura ghiveciului. Inainte de a sadi plantele in ghivece este important sa cunosti preferintele lor (cat de des trebuie udate, de ce fel de tip de ingrasamant au nevoie, cat de mult se dezvolta). Un ghiveci colorat devine un accesoriu decorativ inedit pentru gradina.


6. Alege plante explozive

Cu cat este mai multa culoare in gradina, cu atat va fi mai placut sa petreci timpul acolo. Incearca sa sadesti plante care ofera o explozie de culoare si de mirosuri. Busuiocul, ananasul, ardeii, rosiile, salvia sunt cateva dintre plantele pe care le poti sadi in ghivece pentru a avea o gradina parfumata si colorata.



Sursa foto: galsnguys.gr
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din legume

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului