Legume

# plantare porumb zaharat # porumb zaharat #plantare porumb dulce # crestere porumb #gradina legume #plante gradina #gradina #porumb #seminte #seminte gradina

Afla ce este porumbul dulce si cum il poti creste in gradina casei tale

Porumbul dulce, cunoscut si ca porumb zaharat, este diferit de porumbul furajer (cel care se da la animale sau din care se obtine malaiul). Porumbul dulce este folosit la salate sau in diverse preparate culinare. Stiuletele este mai mic decat cel al porumbului clasic, iar boabele sunt mai mici si moi.

Porumbul dulce poate fi plantat incepand cu sfarsitul lunii aprilie, pana la sfarsitul lunii iunie. Daca il cresti pentru consum propriu este indicat sa-l plantezi la intervale diferite de timp, pentru a te bucura de el pe o perioada mai lunga de timp.

Plantare

Pentru a se dezvolta corespunzator porumbul dulce trebuie plantat in plin soare. Fereste-l de locurile umbroase sau racoroase din gradina. Curata locul in care urmeaza sa plantezi porumbul si adauga compost. Planteaza semintele de porumb la adancime de apoximativ 10 cm si lasa o distanta de minim 45 cm intre plante.

Udare

Dupa plantare uda foarte bine solul. Porumbul dulce are nevoie de multa apa pentru a se dezvolta. Urmatoarea udare trebuie efectuata cand porumbul ajunge la 10-15 cm inaltime. Dupa aceasta perioada uda porumbul o data la 2, 3 saptamani, in functie de cat de ploios este anotimpul.

Fertilizare

Porumbul dulce are nevoie de multi nutrienti pentru a creste. Este indicat sa aplici un ferilizator spocial pentru porumb, o data pe luna, pana in momentul in care stiuletii se dezvolta complet.

Ingrijire

Sapa cu regularitate porumbul si nu lasa ierburile sa creasca. Acestea trebuie smulse de indata ce observi ca incep sa creasca, deoarece vor “manca” substantele nutritive din sol, necesare porumbului.

Verifica de asemenea, ca porumbul sa nu fie atacat de melci sau limaxi, iar daca obervi aparitia acestora indeparteaza-i sau aplica un ierbicid special pentru melci.

Porumbul zaharat poate fi recoltat la 75-90 de zile de la plantare.

Sursa foto: scienceisgrowing.blogspot.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din legume

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare