Descriere
Castravetii sunt legume crescute pentru consumul alimentar. Acestia poti fi consumati atat proaspeti cat si murati. Castravetele este o leguma de forma lunguiata, cu o coaja verde. Exista numeroase speciide castravete, de diverse marimi si nuante de culori. Unele specii nu au seminte, altele au o coaja foarte subtire.
Origini
Castravetii sunt unele dintre cele mai vechi plante si se pare ca au aparut acum 10.000 de ani in Asia. Vechii exploratori au adus aceasta leguma in India si in alte parti ale Asiei. Castravetele a fost foarte popular in Egipt, Grecia si Roma unde era folosit nu numai pentru a fi consumat, dar si pentru calitatile sale nutritive pentru ten si piele. Vechii colonisti au introdus castravetele si in America.
Nu se cunoaste insa unde a inceput procesul de preparare a castravetilor murati. Cercetatorii cred ca in Africa exista o specie de castravete care avea un gust mai intepator. Mai tarziu, Spania a fost una dintre tarile unde castravetii murati se consumau in cantitati mari inca de pe vremea Imperiului Roman.
Istorie
Castravetii sunt originari din India. Se pare insa ca existau mai multe specii de castravete, in diferite zone ale Indiei. A fost introdus in celelalte tari de catre romani si a fost cultivat in Franta, Anglia si mai tarziu si in America de Nord. Locuitorii din Asia consumau castravetele inca de acum 3000 de ani. Castravetele apare si in celebra Epopee a lui Ghilgames, unde era consumat in mod frecvent de catre oameni.
Castravetele a aparut si in Tracia si era unul dintre ingredientele de baza in bucataria unor tari precum Bulgaria si Turcia. Din India s-a raspandit in Grecia si Italia, iar mai apoi si in China. Potrivit cartilor lui Plinius cel Batran, castravetele era alimentul preferat al imparatului Tiberiu. Acesta consuma castraveti zilnic, atat in anotimpurile calde, cat si in cele reci. Se pare ca romanii au fost primii care au cultivat castraveti in sere.
Din Imperiul Roman , castravetele s-a raspandit mai apoi in toata lumea si a devenit repede una dintre cele mai cultivate legume. Christofor Columb a facut cunoscut castravetele si in America, unde a fost cultivat pentru prima oara in Haiti, in 1494.
Beneficii medicale
Cu toate ca este mai putin nutritiv decat alte fructe si legume, castravetele este o buna sursa de vitamina C si minerale. Castravetele contine de asemenea si vitamina A, potasiu, acid folic , magneziu si fibre. Acesta are si efecte laxative si este una dintre legumele cel mai des intalnite in curele de slabire. Miezul de castravete contine 90% apa, dar si vitamina C si antioxidanti care ajuta la pastrarea unui ten curat si previne umflaturile.
Siliciul din castravete este un component esential pentru un ten sanatos si radiant si previne aparitia cosurilor si a ltor probleme ale tenului. Sucul de castravete este recomandat frecvent pentru a imbunatati aspectul tenului si pentru hidratare. Castravetii sunt benefici si in cazul arsurilor cauzate de soare. De asemenea, castravetele este bun si pentru colesterol si in dietele de slabire.
Sursa foto : www.dailymail.co.uk