Legume

# rosii atarnatoare # rosii inghiveci #crestere rosii #rosii

Cum sa cresti rosii atarnatoare in ghiveci

Daca ai o terasa sau un balcon destul de incapator, il poti decora cu usurinta cu ajutorul plantelor si legumelor in ghiveci. Spre exemplu, ghiveciurile cu rosii atarnatoare nu au doar un rol practic, oferindu-ti ocazia de a te bucura de aceste legume naturale ori de cate ori iti doresti, ci si unul estetic, colorand intregul spatiu.

Rosiile atarnatoare necesita mai multa ingrijire decat cele clasice, insa rezultatul final este unul care merita. Iata asadar cum sa cresti rosii atarnatoare in ghiveci!

Alege ghiveciul potrivit

Dimensiunea este extrem de importanta atunci cand alegi un ghiveci pentru rosiile atarnatoare. Este necesar sa optezi pentru un recipient cu un diametru care porneste de la 12 si ajunge pana la 24 de centimetri si care poate suporta cel putin 20 de litri de sol. Tomatele au sisteme de radacini extinse care ajuta la ancorarea plantei in ghiveci, iar o cantitate mare de sol este esentiala pentru a te bucura de o planta puternica.

De asemenea, este recomandat sa alegi un ghiveci intr-o culoare deschisa. Cele care au o culoare inchisa pot determina radacinile sa se incalzeasca prea mult in timpul caldurii de vara, fapt care poate afecta dezvoltarea rosiilor.

Investeste intr-un suport puternic

O planta de tomate ajunsa la maturitate si care are un sol umed poate cantari in jur de 20 de kilograme sau chiar mai mult. Iar daca tii ghiveciul pe o terasa pe care este posibil sa mai bata si vantul, rosiile tale ar putea fi in pericol. De aceea, este extrem de important sa alegi nu doar un recipient calitativ si rezistent, ci si un suport puternic pentru a ancora sau agata cu atentie ghiveciul de perete sau de tavan.

Focuseaza-te pe lumina

In general, rosiile au nevoie de cel putin 8 ore de lumina directa a soarelui pentru a creste in mod corespunzator si a face fructe delicioase si frumoase. De aceea, atunci cand alegi locul in care sa asezi ghiveciul cu rosii atarnatoare, fii atent ca acesta sa nu fie umbrit de o cladire din apropiere, de acoperis sau de copacii din zona.

Cu toate ca rosiile prefera o cantitate mare de lumina a soarelui, poti incerca sa ii asiguri cateva ore de umbra in jurul pranzului, atunci cand soarele este mult prea puternic.

Opteaza pentru rosii micute

In general, cel mai potrivit soi de rosii care poate fi atarnat intr-un ghiveci este cel cherry. Acestea sunt rosii micute si mult mai usoare comparativ cu rosiile normale, a caror frunze pot creste mult prea mari, iar greutatea lor poate fi greu de suportat de catre suportul de prindere.

Modalitatea de crestere a rosiilor atarnatoare

Nu exista o diferenta majora intre modul in care plantezi rosiile atarnatoare comparativ cu florile anuale. Ia ghiveciul si umple-l cu sol de o calitate inalta, alaturi de care adauga un ingrasamant cu eliberare lenta. Introdu apoi planta de tomate si ud-o bine. Umiditatea este importanta pentru rosii, astfel incat este bine sa le uzi zilnic sau chiar de doua ori pe zi atunci cand vremea este foarte calduroasa si aerul este uscat.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din legume

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului