Legume

#legume #rosii #crestere rosii #gradina legume #rosii bio

Cum sa cresti rosii bio

Piata a fost invadata de legume tratate si cu greu mai poti gasi unele care sa fie perfect sanatoase, fara chimicale. Pentru a avea pe masa rosii naturale, cu un gust savuros, trebuie sa le ingrijesti chiar tu. Iata cateva sfaturi care te pot ajuta sa ai rosii gustoase si sanatoase:

Rosiile nu doar ca se cresc usor, dar sunt si foarte productive. 6-8 plante sunt indeajuns pentru a furniza rosii pentru o familie cu patru persoane, ba chiar ajung si pentru pastrare iarna.

1. Alege rosii crestere nedeterminata

Spre deosebire de tipul determinat, rosiile cu crestere nedeterminata continua sa cresca pana la primul inghet. Ele au nevoie de suporturi solide, precum stalpi sau sarma pentru a putea fi sustinute. Pretul lor este destul de mic, iar daca vrei sa afli mai multe despre aceste tip de rosii, pe internet poti gasi numeroase descrieri ale acestora. Nu te lasa insa pacalit atunci cand le achizitionezi de imaginile cu rosii mari. Soiurile sanatoase sunt au in general dimensiuni medii si sunt foarte carnoase.

2. Planteaza-le adanc

Planteaza rosiile la o adancime de 1/3 sau 1/2 de la suprafata solului. Radacinile lor au nevoie de mult spatiu, deoarece se formeaza incontinuu. Nu este necesar sa le elimini frunzele inferioare inainte de a le planta.

3. Foloseste mulci organic

Pentru a retine umezeala in sol si pentru a pastra radacinile la o temperatura optima este nevoie sa acoperi baza rosiilor cu mulci organic, realizat din ziare sau din paie. Acestea le vor apara, de asemenea, si de daunatori.

4. Fertilizeaza-le cu ingrasamant organic specific rosiilor

Daca vrei sa ai rosii sanatoase, trebuie sa le fertilizezi cu ingrasamant special, deoarece ingrasamantul universal ar putea favoriza cresterea frunzelor, si nu a fructelor.

5. Apa din abundenta

Rosiile au nevoie de udare constanta. Nu exagera insa cu cantitatile, deoarece surplusul de apa ar putea forma mucegaiul.

6. Culege-le la timpul potrivit

Nu lasa prea multe fructe pe planta, deoarece acestea ar putea opri productia viitoare.

Sursa foto: boldsky.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din legume

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului