Legume

#gradina #gradina de legume #legume gradina #legume ghivece

Planteaza legume in ghivece! 6 plante usor de crescut si de intretinut

Lipsa terenului in care sa iti plantezi legumele preferate nu ar trebui sa te impiedice sa le cultivi. O mini-gradina plantata in ghivece iti poate oferi sansa sa ai mereu zarzavaturi si legume proaspete pe timpul verii. Iata ce poti cultiva acum:

Rosii

Transplanteaza rosii in ghivece pe care sa le asezi intr-un loc calduros. Foloseste vase largi, cu pamant mult. Rosiile au nevoie de udari dese si nu strica sa le asezi un tarus de suport dupa ce planta se inalta. Daca plantele nu beneficiaza din plin de razele soarelui poti vopsi un perete in alb pentru ca lumina sa se reflecte din acesta.

Castraveti

Castravetii cresc repede si nu necesita transplant. Pune seminte in ghivecgiul de dimensiuni medii, stropeste si asteapta. Planta va rasari in 10 zile. Dupa ce creste va trebui sa ii asezi un suport pe care sa se catare. Asigura un loc umbrit pentru a se dezvolta bine si stropeste odata la 2-3 zile.

Ardei

Iuti sau dulci, ardeii pot creste destul de bine in ghivece. Se transplanteaza planta crescuta in rasadnita intr-un sol imbogatit cu fosfat si calciu. In prima faza, ardeii trebuie asezati in bataia directa a soarelui. Chiar si asa, in cazul unor temperaturi prea ridicate (peste 32 de grade Celsius) acestia vor trebui mutati la umbra. Foloseste ghivece mari pentru ardei. Planta are nevoie de mult sol pentru a se dezvolta.

Vinete

Temperatura de acum este optima pentru a transplanta rasadurile de vinete in ghivece largi. Ingrasa solul cu fertilizator odata la 2-3 saptamani si stropeste cu apa constant. Planta va trebui sa stea in soare. Dupa ce plantrele se coc desprinde-le cu grija taind o bucata din codita lor. Planta va continua sa produca pana toamna tarziu.

Ridichi

Ridichiile se pot insamanta si in jardiniere de adancime medie. Asigura-le un sol bogat dar bine drenat si o expunere constanta de cateva ore pe zi la soare. Vor trebui stropite constant in primele saptamani.

Spanac

Desi nu este mare amator de canicula, spanacul poate fi cultivat in jardiniere, cu conditia ca acestea sa nu fie expuse direct soarelui si sa nu fie afectate de caldura. Odata plantate semintele de spanac poti astepta ca in 45 de zile sa obtii prima recolta. Stopeste constant odata la trei zile pentru a favoriza dezvoltarea plantei.

Sursa foto: annies-gardens.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din legume

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului