Legume

#legume #mazare #castravete #salata #gradina de legume #dovlecel

Legume care cresc repede

Daca ai avut ghinionul sa dea napasta peste tine si gradina ta cu legume s-a compromis din cauze naturale, singurul lucru pe care poti sa-l faci este sa te apuci sa replantezi. Si ca sa fii sigur ca pana la toamna tu si familia ta va mai puteti bucura de recolte multumitoare, cel mai bine este sa plantezi legume care cresc repede. De regula, cel mai rapid ritm de dezvoltare il au legumele care cresc vara, insa exista si legume care pot fi plantate si toamna sau primavara. Iata cateva sugestii.


Salata Verde

Salata verde este cultivata in special pentru capatanile sale, fiind consumata de regula in stare proaspata. Are o perioada scurta de vegetatie (aproximativ 45 de zile) si este rezistenta la frig. Insamantarea ar trebui realizata primavara, intr-un sol bine drenat. Plantele rasar la 6-10 zile dupa ce au fost insamanate. Pentru o recolta bogata, trebuie sa uzi in permanenta frunzele salatelor.


Mazarea

Primavara este un moment numai bun pentru a planta mazare, una din plantele cu cel mai rapid ritm de crestere. Perioada prielnica pentru semanat este primavara, cat mai devreme, cand temperatura solului la adancimea de semanat este de 10-20 Celsius. Pamantul trebuie afanat, dar fara folosirea gunoiului de grajd. Recolta apare in 8-10 saptamani.


Castravetele

Pe cat de buni sunt pentru organism, pe atat de repede cresc. Daca sunt udati in mod regulat in perioada de crestere, castravetii incep sa apara cam la jumatatea verii. Este bine sa primeasca mult soare in acest timp. Pana la prima recolta de castraveti, trec aproximativ 58-68 de zile. Atunci cand infloresc, este bine bine sa rupi florile uscate, altfel vor avea un gust amarui.


Dovlecelul

Alte legume care apar vara, la fel de sanatoase precum castravetii, dovleceii se coc la inceputul verii si continua sa apara pana spre finalul sezonului cald. Semanatul trebuie facut esalonat, la interval de 10-12 zile, iar distanta intre plante pe un singur rand trebuie sa fie intre 30 si 35 de cm. Recoltarea poate incepe la 60 de zile de la rasarit.

Sursa foto:plantforhealth.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din legume

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare