Legume

#amenajarea gradinii #gradina legume # cum sa cultivi #cum sa plantezi

Nu stii cum sa ii faci pe copii sa manance legume? Implica-i in gradinarit!

Copiii care fac mofturi la mancare devin mai receptivi la incercarea unor feluri noi din momentul in care se implica in activitatile de gradinarit, arata un studiu al Universitatii de Stat din Colorado. Iata cum il determini pe micut sa te ajute la treburile din gradina si care sunt plantele cele mai potrivite pe care le poti cultiva alaturi de el.

Cumpara-i unelte

Cauta unelte potrivite pentru manutele lui pe care sa le foloseasca la muncile din gradina. Va fi mandru sa aiba propiul sau set de unelte. Lasa-l sa aleaga el semintele care trebuie plantate si, mai ales, lasa-l sa se murdareasca in gradina. Copiii sunt atrasi de noroi si de joaca in pamantul proaspat sapat.

Fasolea

Fasolea tufa sau fasolea pe arac are avantajul de a germina destul de repede odata plantata, iar micutul tau se va bucura sa aleaga si sa planteze boabele de fasole pentru noua cultura. Il poti implica in alegerea aracilor de sustinere pentru planta si in stropirea repetata a acesteia.

Morcovi

Plantarea semintelor de morcovi in strat va fi cu siguranta o activitate de care copilul se va bucura din plin. Poate presara semintele peste razorul proaspat sapat si la fel de bine poti sa ii incredintezi grebla pentru ultimele retusuri. In plus, morcovii crescuti de el i se vor parea mult mai deliciosi.

Porumb de floricele

Pune cateva cuiburi de porumb de floricele in spatele gradinii. Cu siguranta va reprezenta o atractie pentru copilul tau, iar spre iarna puteti savura impreuna, la caldura, o portie de popcorn din productia proprie.

Rosii cherry

Micutele fructe ale tomatei sunt numai bune de cules cu manutele mici ale copilului. Planteaza cateva fire de tomate in gradina ta pentru a-l obisnui sa savureze aroma rosiilor proaspete pe care le-a ingrijit.

Dovlecei

Va fi o incantare pentru el sa vad cum dovleceii vor creste pe lujerul ce ii tine atarnati in aer si cu siguranta nu va mai stramba din nas la o portie de dovlecei prajiti sau o mancare de dovlecei. La fel de bine, si castravetii pot reprezenta o alegere perfecta, mai ales daca ai de gand sa ii combini intr-o delicioasa salata de vara cu rosiile cultivate tot in gradina voastra.

Foto: ehow.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din legume

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului