Legume

#plante #cartea recordurilor

Plante de Cartea Recordurilor

Cartea Recordurilor este locul in care sunt mentionate intamplarile, evenimentele, persoanele, vietatile, concursurile si, in general, ciudateniile precum: cea mai mare pisica din lume, cel mai inalt om din lume, cea mai lunga rochie de mireasa etc. De-a lungul timpului, plantele au reusit si ele sa intre in Guinness World Records. Sunt multe recorduri obtinute de plante, insa noi am facut o selectie a celor mai amuzante si ciudate dintre ele.


Planta care infloreste cel mai rar

Puya raimondii este planta care a intrat in Cartea Recordurilor, deoarece are cea mai lenta inflorire din tot regnul vegetal. A fost descoperita la sfarsitul anilor 1800 in Bolivia, la o inaltime de aproape 4000 de metri. In medie, aceasta planta infloreste dupa 80 de ani de viata. Partea ciudata la Puya raimondii este ca odata ce infloreste, moare.


Planta cu cei mai multi muguri

O femeie din Marea Britanie, pe nume Anna Maclean, a intrat in Cartea Recordurilor datorita unei plante pe care au crescut nu mai putin de 66 de muguri. In primavara anului 2006, femeia a ramas surprinsa cand a vazut ca una dintre florile Helleborus din gradina ei prezinta mugure langa mugure. Reprezentantii Cartii Recordurilor au confirmat ca pana in acel moment nu s-a mai descoperit o floare Helleborus care sa aiba 66 de muguri.


Cea mai inalta urzica decorativa

Coleus este o urzica decorativa care ajunge, in cele mai bune cazuri, la inaltimea de 90 de centimetri. In 2004, in Cartea Recordurilor a fost inregistrata o planta Coleus inalta de 2.5 metri, lucru nemaintalnit pana atunci. Fericita posesoare a uriasei urzici decorative este o femeie din Statele Unite ale Americii, care obisnuieste sa planteze anual Coleus in gradina ei. De la recordul obtinut, nicio planta Coleus nu a mai "indraznit" sa creasca atat de mult.


Cea mai mare portocala din lume

Cea mai mare portocala din lume a crescut in gradina unei familii din California, SUA, in anul 2006. Cand au fost chemati sa masoare portocala, reprezentantii Cartii Recordurilor au descoperit ca circumferinta acesteia era de 63,5 centimetri.


Cea mai grea capatana de usturoi

Un barbat din California a gasit in gradina de legume o capatana uriasa de usturoi. Dupa ce a cantarit-o, americanul si-a dat seama ca aceasta este demna de Cartea Recordurilor, deoarece avea nu mai putin de 1.19 kilograme.


Cel mai greu morcov

Un barbat din Alaska, Statele Unite ale Americii, a transplantat un strat de morcovi dintr-o parte in alta a gradinii. El s-a temut ca radacinoasele lui nu vor rezista transplantarii, asa ca a incercat sa le ajute udandu-le zilnic. Cand a venit vremea recoltei, barbatul a descoperit ca unul dintre morcovi a crescut foarte mult. Mai bine de o ora s-a chinuit sa sape in jurul morcovului, pentru a-l putea scoate din pamant. Cand a cantarit leguma, aceasta avea 8.61 de kilograme, o greutate demna de Cartea Recordurilor.


Cea mai veche floare din lume

Pana in prezent, recordul pentru cea mai veche floare din lume apartine unei plante numite Archaefructus sinensis. Despre aceasta, oamenii de stiinta spun ca are 125 de milioane de ani vechime si o considera stramosul florilor din ziua de astazi.

Sursa foto: veseys.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din legume

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului