Legume

#scotia #gradina #amenajare gradina #gradina meditatiei cosmice

Spectaculoasa Gradina a Meditatiei Cosmice din Scotia, un loc unic in lume

Gradina Meditatiei Cosmice a fost construita in anul 1989 de Charles Jencks si sotia sa Maggie Keswick in apropiere de Dumfries, Scotia. Aceasta poate fi considerata o minune a lumii, prin designul sau unic, spectaculos, ce are ca sursa de inspiratie matematica si stiintele exacte.


Un loc care iti taie respiratia

In Gradina Meditatiei Cosmice nu s-a pus accentul pe speciile rare de plante, precum in alte gradini, ci pe construirea unor monumente chiar in mijlocul naturii, inspirate din domeniul matematicii. Aici poti gasi sculpturi metalice care au rolul de a intensifica procesul meditatiei asupra conceptelor stiintifice, precum fractiile ori ADN-ul si simturile umane.



Gradina Meditatiei Cosmice se intinde pe o suprafata de 30 de acri, iar accesul public este permis o singura data pe an.



Contrastele inedite pe care le ofera imaginea de ansamblu a acestei gradini, de verde si sclipirea metalizata a otelului, este una spectaculoasa.


Un loc unic in lume

Desi la prima vedere pare ceva simplu, aceasta gradina este unica in lume. Formele stiintei exacte se imbina armonios in acest loc minunat, iar curbele de otel dau impresia unei alte lumi, desprinsa parca din povestea lui "Alice in Tara Minunilor". Odata ce intri aici, parca ai ajuns intr-o luma a basmelor, din care cu greu te mai poti desprinde si care te invaluie si te incita cu misterul pe care il emana.



La marginea gradinii se gaseste o movila de melc pe care vizitatorii o pot explora si descoperi sirul Fibonacci, simtind sub picioarele lor numerele care il alcatuiesc.



Fractiile si gaurile negre abunda peste tot, asa ca trebuie sa ai mare grija pe unde calci.



Gradina Meditatiei Cosmice este plina de lacuri artificiale elegante, create de catre Maggie Keswick. Caracteristicile fizicii amestecate cu arcadele, contururile, buclele si curbele armonioase ale naturii ofera o senzatie de sentimente amestecate: de tumult, simetrie, haos, care insa combinate creeaza un spectacol uimitor, de neuitat.



Sursa foto: environmentalgraffiti.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din legume

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare