Plante de apartament

#filodendron #dracaena #violeta africana #plante #plante de interior #plante birou

3 plante perfecte pentru birou

Biroul este un spatiu inchis, iar creierul tau are nevoie de oxigen pe care il poate lua de la plante. In plus, florile in ghiveci mentin un mediu curat si proaspat si s-a dovedit ca iti ofera energie si te ajuta sa gandesti mai limpede, sa dai mai mult randament.



Alegerea plantelor pentru birou nu se face doar in functie de aspectul lor, si si pentru puterea lor de a rezista in medii inchise.

Iata o lista cu plante care vor rezista fara indoiala in biroul tau si care, cu cat va fi mai mare, cu atat va elibera mai mult oxigen.


Filodendron


Filodendronul este una dintre cele mai intalnite plante de interior datorita capacitatii sale de a rezista in spatii inchisa, la diferite grade de lumina. Aceasta este o planta bogata, cu frunze de dimensiuni mari si lucioase.

Daca in mediul lor natural, Filodendronul are o dezvoltare rapida, sufocand anumiti copaci, variantele de interior nu sunt la fel de viguroase.

Planta se mentine in forma si daca are lumina artificiala sau partiala, rezista la temperaturile variabile (insa nu mai putin de 15 grade Celsius), insa trebuie sa te asiguri ca ii oferi suficienta apa.


Dracaena


Dracaena este o planta foarte cautata pentru apartamente , dar se preteaza foarte bine si in cazul birourilor. Aceasta se dezvolta foarte bine la temperaturi medii de 18 – 20 de grade, iar daca in birou exista aer confitionat, nu vor fi probleme, insa din cand in cand are nevoie de aer proaspat, asa ca aseaz-o intr-un spatiu aproape de fereastra.

De asemenea, ar fi bine sa o mentii langa geam pentru ca ii place lumina, iar in ceea ce privste udarile, acestea trebuie facute cu apa la temperatura camerei si de preferat, mai rar in sezonul rece.


violeta africana


Daca doresti o floare mica, decorativa, cu flori care sa iti insenineze fiarte zi petrecuta la locul de munca, te poti orienta catre violeta africana. Planta este, pe cat de mica, pe atat de rezistenta, iar daca are putina lumina, temperaturi care sa nu sara sau sa scada peste limite si udari constante (la 3 – 4 zile), te vei bucua de ea multa vreme.

Atentie! Chiar daca dupa ce o cumperi florile i se usuca si cad, vor ramane frunzele, iar in anul urmator urmeaza sa apara din nou florile care se regasesc in nuante de alb, roz sau mov.

In plus, daca ai colegi care admira violeta africana, le poti face o bucurie, oferindu-le cate o frunza pe care sa o butaseasca. Ste suficient sa bage codita proaspat taiata intr-un ghiveci mic (sau un pahar de plastic de unica folosinta daca vor sa improvizeze) cu pamant si sa astepte sa prinda radacini dupa care sa se dezvolte.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare