Plante de apartament

#palmier #ficus #plante de apartament #iedera #dracena

4 plante de apartament care purifica aerul

Este cunoscut faptul ca plantele purifica aerul prin procesul de fotosinteza. Acestea absorb dioxidul de carbon si elibereaza oxigenul, dar stiai ca anumite plante pot purifica aerul absorbind pana si toxinele din aer si curatandu-l? S-a dovedit stiintific ca exista plante de interior care sunt recomandate pentru spatiile de locuit tocmai pentru ca ele curata aerul de impuritati si tot ce e daunator omului.



Stiati ca: Plantele de apartament care purifica aerul sunt recomandate pentru casele care sufera de poluare (se afla in zone industriale sau in apropierea unor surse de poluare ), dar si persoanelor care sufera de probleme respiratorii (astm, bronsita, pneumonie)


1
Palmierul


Palmierul este un adevarat aspirator de toxine din aer. O anumita specie, numita Palmierul Areca, este cel mai des intrebuintata in acest scop de a purifica aerul, datorita calitatilor sale speciale. Lista speciilor de palmieri care indeplinesc cu brio acest rol include si Palmierul Doamnei (Rhapis Excelsa), care are frunze mari, in forma de eventai, aceasta caracteristica atragandu-i numele.

Palmierul Pitic (Phoenix roebelenii)si bambusul sunt si ele considerate plante care curata aerul din apartament si asigura un nivel de umiditate potrivit pentru interior.
Concluzia este ca palmierul este prima planta la care trebuie sa te gandesti cand vrei sa recurgi la aceasta modalitate naturala de purificare a aerului.


2 Ficusul


Este varianta mai pitica si care se poate dezvolta foarte bine in vasul cu pamant, a arboreului de cauciuc, din care se extrage cauciucul. Este foarte eficient in extragerea toxinelor din aer.

Studiile facute asupra acestei plante au evidentiat faptul ca ficusul poate lupta mai ales impotriva toxinelor pe baza de formadelhide.

Frunzele acestei plante sunt groase si de culoarea verde crud, insa problema lor este ca sunt toxice. Frunzele de ficus nu emit gaze toxice in aer, insa pot fi letale daca sunt ingurgitate, iar daca ai un copil sau un caine, atunci nu este planta ideala cu care sa-ti purifici casa.


3
Dracena


Dracaena, dupa denumirea ei stiintifica, este o planta populara de apartament cu frunzele late si lungi, insa este disponibila in mai multe forme si marimi.

In afara de faptul ca este capabila sa purifice foarte bine aerul, Dracena este o planta frumoasa si atragatoare, asa ca si-a catsigat rapid popularitatea printre plantele de interior.

Cele mai cunoscute specii de Dracena sunt cea cu frunze ascutite si verzi, care creste ceva mai inalta si cea cu frunze care bat in galben si arata ca un gard viu.


4
Iedera salbatica


Daca esti astmatic sau suferi de tot felul de alergii, atunci o alternativa pentru tine poate fi aceasta planta de interior. Iedera salbatica este o planta otravitoare, dar curata excelent aerul din interior de mucegai si ciuperci, mai ales aerul prea umed.

Pentru cei care sufera de alergii de sezon cu manifestari de tipul stranutului iedera salbatica reprezinta un remediu foarte eficient.

In plus, faptul ca se intinde si creste pe verticala iti poate oferi foarte multe variante de expunere a sa, aratand bine in orice camera din casa, balcon sau terasa interioara.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare