Plante de apartament

# plante exotice #feriga #plante

4 tipuri de plante exotice pe care le poti avea la tine acasa

Plantele exotice sunt destul de dificil de intretinut, insa aduc un aer proaspat locuintei si ii ofera o nota de inedit. Solul, lumina si frecventa udarii sunt cateva dintre caracteristicile de care este indicat sa tii cont in intretinerea unei plante exotice pentru ca aceasta sa se dezvolte armonios. Iata cateva dintre aceste tipuri de plante pe care le poti cultiva la tine acasa!


1. Feriga

Aceasta planta este de folos atunci cand vrei sa realizezi un buchet de flori impresionant. Conditiile de crestere nu iti vor da prea multe batai de cap, spre deosebire de alte plante exotice. Este important, pentru dezvoltarea armonioasa a ferigii, ca toate frunzele ingalbenite sa fie smulse primavara, iar apoi sa fie folosit un fertilizator bun pentru a face fata verii.


2. Begonia "Printesa de Hanovra"

Aceasta planta exotica prefera locurile umbroase, intrucat lumina puternica a soarelui poate provoca uscarea frunzelor. Nu necesita udari abundente si isi revine rapid, daca a stat cateva zile fara apa. Nu are neaparat nevoie de ingrasamant, insa folosirea acestuia va ajuta frunzele sa se mentina verzi o perioada mai lunga de timp.


3. Trompeta ingerilor

O alta planta extotica pe care o poti cultiva la tine acasa este Trompeta ingerilor. Aceasta planta adora lumina si caldura, motiv pentru care o poti tine in soare intreaga zi. In timpul verii, planta se uda saptamanal, iar iarna udarea se face de doua ori pe luna.

Desi este numita Trompeta ingerilor, aceasta planta este otravitoare. Este recomandat ca, imediat dupa atingerea frunzelor, sa iti cureti mainile, intrucat ingerarea alcaloizilor toxici poate duce la pierderi de memorie, agitatie, chiar si stop cardiac.


4. Ficus benjamina


Ficus benjamina sau ficusul plangator este un copacel ramificat cu aspect elegant. Frunzele sunt lungi, usor ascutite. Ficusul prefera lumina puternica, iar in ceea ce priveste udarea, aceasta planta necesita apa din abundenta, mai ales pe timpul verii. Pentru dezvoltarea armonioasa a acestei plante poti folosi ingrasamant primavara si vara, de doua ori pe luna.



Sursa foto: wikimedia.org

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare