Plante de apartament

#crizantema #gerbera #plante #plante de apartament #aglaonema #aralia japoneza #palmier bambus

5 plante care absorb toxinele periculoase

Formaldehida este o toxina periculoasa in concentratii mari si este uneori prezenta la un nivel prea inalt in camin. Accepta ajutorul plantelor pentru purificarea aerului de aceasta toxica aducand in casa 5 plante care absorb formaldehida.

Toxina prezenta in materiale de constructie, inclusiv in mobila din lemn, dar si vopsele, adezivi, in fumul de tigara, produse de curatat si chiar in haine, formaldehida in concentratii mari poate provoca un atac de astm si ar putea contibui chiar la aparitia cancerului, fapt confirmat deocamdata doar pentru animale, nu si pentru oameni.

Cele mai des utilizate plante pentru purificarea aerului includ iedera si ficus, dar absorbtia de formaldehida pare a fi specialitatea unor alte plante, care in acelasi timp au si un rol decorativ.

Toate cele 5 plante care absorb formaldehida au fost testate de NASA, in cadrul unor experimente pentru a descoperi cum poate fi purificat aerul din nave spatiale, dar au fost confirmate si de alte studii de specialitate.


Aralia japoneza (Fatsia japonica)

O alegere excelenta pentru camerele mai intunecate, aralia japoneza nu rezista bine daca este lasata in bataia directa a soarelui. Necesita un ingrasamant lunar, iar iarna se recomanda udarea ei mai rara.


Palmierul bambus (Chamaedorea seifrizii)

Planta care are nevoie de sol umed, dar nu ud in mod constant, palmierul bambus are un efect puternic in absorbtia de formaldehida si un frunzis decorativ. Pentru a creste cel mai bine, se recomanda intoarcerea periodica a ghiveciului catre sursa de lumina (45 grade in fiecare saptamana).


Gerbera (Gerbera jamesonii)

Diferitele hibride de gerbera au culori de la roz pana la alb, iar gerbera este o planta care prefera lumina puternica, deci sta cel mai bine pe pervaz. Infloreste vara si are nevoie sa fie udata doar la nivelul solului, in timp ce frunzele raman uscate.


Aglaonema (Aglaonema modestum)

Tinuta departe de lumina directa a soarelui si udata atunci cand pamantul se usuca putin, aglaonema poate purifica aerul din casa de formaldehida, daca este tinuta intotdeauna la temperaturi peste 15 C.


Crizantema (Chrysanthemum morifolium)

Mai rezistenta la lumina directa a soarelui decat alte plante care absorb formaldehida, crizantema prefera un sol usor acid si infloreste de vara pana toamna, oferind flori in diferite nuante, de la rosu la purpuriu.



Sursa foto: finegardening.com, gardeningoncloud9.com, ambiusindoorplants.com.au, about.com, shopcaycanh24h.com, herbal099.wordpress.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului