Plante de apartament

#plante de apartament #plante #depresie

5 plante de apartament care ajuta la combaterea depresiei! Tu le ai in casa?

Plantele de apartament au numeroase beneficii pentru sanatate. Acestea ajuta la purificarea aerului si elimina oxigen. Se pare insa ca acestea mai au un beneficiu major in vietile oamenilor. Ajuta la combaterea depresiei, potrivit unui studiu NASA.

Potrivit studiilor se pare ca exista cateva plante care ajuta oamenii in lupta cu depresia si imbunatatesc starea generala de sanatate a aceasta.

Cum influenteaza plantele starea de spirit a oamenilor

1. Placerea estetica

Placerea estetica le creeaza oamenilor o stare de bine. Tocmai de aceea, in cazul persoanelor cu depresie, redecorarea casei, reamenajarea acesteia, sau simpla cumpaare a unor plante, duce la crearea unei stare de bine. De aceeea este important ca plantele sa se regaseasca in orice incapere din casa. 

2. Nevoia de iubire

Plantele au nevoie de iubire pentru a creste armonios. Iar oamenii au nevoie sa daruiasca iubire. De aceea, simplul fapt de a avea grija de plante si de a le oferi iubire poate duce la crearea unei stari de bine. 

3. Filtreaza aerul poluat

Plantele de apartament au rolul de a filtra aerul din camera. Acestea se absorb dioxidul de carbon si elimina, in schimb, oxigen. Aerul curat imbunatateste starea de spirit a persoanelor care locuiesc in acel mediu.

3 plante care lupta impotriva depresiei

Desi toate plantele au un rol important in casa, unele dintre acestea sunt mai eficiente in combaterea tristetii, a despresiei si a anxietatii.

1. Cale

Desi ignorate de multa lume, calele sunt extrem de frumoase si au numeroase beneficii pentru organism. In plus, sunt de intretinut si produc flori frumoase, de diferite culori. NASA le-a situat in capul listei plantelor verzi care ajuta la detoxifierea aerului de benzen, formaldehida, tricloretilena si amoniu. Toate aceste aspecte sunt deosebit de utile in cazul oamenilor care sufera de depresie.

2. Planta paianjen

Planta paianjen este o alta planta benefica pentru a fi crescuta in apartament. Aceasta nu doar ca elimina dioxidul de carbon, dar absoarbe praful si indeparteaza alergenii din aer. De asemenea, elimina benzenul, formaldehida si xilenul din aer. Poti tine aceasta planta oriunde in camera, iar daca ai probleme cu umiditatea, nu va trebui sa mai folosesti un dezumidificator deoarece aceasta planta elimina umezeala in exces. 

3. Philodendron

O alta planta apreciata, cu un aspect placut, este philodendronul. Are nevoie de ingrijiri minime, in schimb elimina din aer dioxidul de carbon, xilenul si formaldehida.

Sursa foto: piqsels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului