Plante de apartament

#secrete #plante de apartament #plante #ingrijire plante

5 secrete pe care plantele tale ti le-ar spune daca ar putea vorbi

Multe plante de apartament sunt simplu de ingrijit. Cu toate acesta, nu trebuie sa le ignori cu desavarsire. Chiar daca nu trebuie sa le acorzi o atentie deosebita, trebuie sa stii ca fiecare planta are anumite nevoi. Iata care sunt cele mai mari dorinte ale plantelor de apartament.

 

Nu le muta pentru perioade scurte de timp

Schimbarile bruste si dese sunt o reala sursa de stres pentru plantele tale. Mutarile dese pot cauza caderea frunzelor si cresc riscul de contaminare a plantelor cu boli specifice sau daunatori. Tot mutarile dese pot cauza caderea florilor.

Nu incalzi locuinta excesiv

Ai obiceiul de a incalzi excesiv locuinta in timpul iernii? Ei bine, acest lucru este daunator pentru majoritatea plantelor de apartament. In acasta perioada a anului plantele au nevoie de temperaturi cuprinse intre 12 si 24 de grade celsius, in functie de specie.

Si plantele au nevoie de dusuri

Grupeaza plantele in functie de nivelul de umiditate de care au nevoie. Cele care au nevoie de o umiditate crescuta trebuie tinute la distanta de cactusi, violete si alte plante care prefera aerul uscat. Din cand in cand, plantele care au nevoie de o umiditate crescuta, trebuie stropite cu apa. Pentru acest procedeu poti folosi o sticla cu pulverizator.

Sterge plantele de praf

De-a lungul timpului, praful se acumuleaza in cantitati mari pe frunzele plantelor. Aceste particule le astupa porii prin care plantele respira. Din acest motiv, o data sau de doua ori pe an, plantele tale au nevoie de ingrijiri speciale. Umple un bol cu apa si adauga o piatura sau doua de albastru de metil. Cu ajutorul unei carpe fine sau a unei dischete demachiante inmuiate in aceasta apa sterge usor frunzele plantelor.

Citeste-le sau vorbeste cu ele

Poate suna ciudat insa acest obicei este benefic plantelor. Dioxidul de carbon eliminat de tine in timp ce vorbesti va fi "respirat" de plante. In plus, cercetarile facute de-a lungul timpului arata ca plantele se devolta mai bine in momentul in care oamenii vorbesc cu ele sau le pun muzica.

Sursa foto: balconygardenweb.com

  •   2016-09-07
  •  

Articol scris de

Andreea Grecu

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.