Plante de apartament

# plante suculente apartament #plante suculente #plante de apartament

6 plante suculente superbe, perfecte pentru a fi crescute in apartament

Plantele suculente devin, tot mai frecvent, alegerea preferata a celor care isi doresc o pata de culoare in casa. Aceste plante iubitoare de soare nu sunt doar usor de intretinut, dar se gasesc si intr-o varietate de forme si culori, fiind perfecte pentru apartament.

Echeveria elegans

Sursa foto: etsy.com

Echeveria este o planta suculenta cunoscuta si ca Gainilie si puii mexicani. Planta este cel mai frecvent intalnita in Mexic, America Centrala sau America de Sud. Forma frunzelor Echeveriei face ca planta sa arate ca un arici de mare. Echeveria elegans va arata si mai spectaculos atunci cand este plantata in grupuri sau combinata cu alte plante suculete.

Adromischus cooperi

Sursa foto: mld-succulents.com

Adromischus cooperi sau Ouale de plus are frunze scurte cu puncte mici gri-purpurii. Plantele sunt sensibile la inghet si nu vor trebui expuse la temperaturi mai joase de 7 grade Celsius. Petele gri-purpurii de pe frunze devin mai pronuntate atunci cand planta se afla in lumina stralucitoare a soarelui. Planta se raspandeste usor prin taierea frunzelor.

Adromischus cristatus

Sursa foto: worldofsucculents.com

Adromischus cristatus, numita si Planta cu frunze incretite, este o planta suculenta din Africa de Sud care se inrudeste cu kalanchoe. Adromischus cristatus are frunze de forma triunghiulara cu varfuri incretite. Planta cu frunze incretite tolereaza chiar si inghetul usor, dar se dezvolta bine intr-un loc racoros, dar insorit si unde nu este udata prea des. Planta face flori rosii si albe care se pot vedea printre frunze atunci cand planta ajunge la maturitate.

Euphorbia obese

Sursa foto: CactusPlaza.com

Euphorbia obese este o planta care seamana cu o minge. O astfel de planta va atrage toate privirile, atunci cand ii faci loc in gradina ta din apartament. Planta in forma sferica nu face spini, asa cum te-ai fi asteptat de la o planta suculenta rotunda. Pentru a creste si a rezista cat mai mult timp, Euphorbia obese are nevoie sa fie udata doar o singura data pe saptamana. Planta poate face flori mici si albe care apar in varf.

Kalanchoe rhombopilosa

Sursa foto: worldofsucculents.com

Cine poate sa reziste unei plante care se numeste “placite din cer”, asa cum i se mai spune superbei plante Kalanchoe rhombopilosa. Acesta tip de kalanchoes este una dintre multe alte plante ciudate, dar frumoase care provin din Madagascar. Frunzele nu sunt uniforme si au culoare gri cu pete maronii. In primavara, planta poate face flori de culoare galbena. Pentru a creste frumos, Kalanchoe rhombopilosa are nevoie de foarte multa lumina.

Aloinopsis luckhoffii

Sursa foto: worldofsucculents.com

In ciuda dimensiunii sale mici de doar 7 centimetri la maturitate, Aloinopsis luckhoffii va atrage toate privirile datorita frunzelor sale carnoase si geometrice, care au in varf puncte albe. Forma mai putin obisnuita, alaturi de nuantele de verde, gri si maro, fac ca planta sa se amestece printre pietre, acesta fiind un mod de a se adapta la mediu pentru a nu fi mancata de animale. Cele mai bune conditii pentru ca planta sa supravietuiasca sunt cele apropiate de habitatul sau natural din Africa de Sud: mult soare, o buna drenare a solului si foarte putina apa. Planta este extrema de sensibila, asadar asigura-te ca atunci cand se anunta temperaturi scazute, aceasta este in casa.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare