Plante de apartament

#flori in vaza #ingrijire flori #secrete #flori

6 secrete pe care nu ti le spune nimeni despre flori

Ti se intampla adesea ca florile din vaza sa se ofileasca rapid? Iata cateva secrete pe care nu ti le spune nimeni despre ingrijirea florilor din vaza.

 

1. Nu pozitiona vaza de flori la fereastra! Stim ca un buchet de flori colorat arata foarte bine la fereasta, insa daca vrei ca acestea sa nu se ofilieasca in doua zile este indicat sa le feresti de razele soarelui. Au nevoie de lumina, insa caldura emisa de soare le va ofili rapid.

2. Vrei ca florile sa dureze mai mult? Taie 0,5 cm din codita si schimba-le apa zilnic. Nu uita sa adaugi si conservant.

3. Ai ramas fara conservant? Creeaza propriul conservant amestecand 1/4 litri de suc 7Up cu 3/4 litri de apa si doua – trei picaturi de inalbitor.

4. Spala vaza de fiecare data cand schimbi apa. Foloseste sapun sau detergent de vase pentru a omori miroorganismele si microbii care pot afecta planta. De asemenea, pentru a evita ca apa sa se contamineze rupe toate frunzele care stau in interiorul vazei.

5. Tine fructele la distanta! Acestea emit un gaz numit etilena duce la ofilirea rapida a florilor. Este indicat sa le tii intr-o incapere diferita sau la o distanta cat mai mare de flori.

6. Nu folosi foarfeca pentru a taia coditele florilor, deoarece acestea le strivesc. Cel mai bine este sa folosesti un cutit ascutit.

Surse foto: hepta.ro

  •   2016-02-23
  •  

Articol scris de

Andreea Grecu

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului