Plante de apartament

#pamant de flori #acasa.ro #ingrasamant #gradina #lalele #narcise #petunii #zambile #orhidee #cactusi #gunoi de grajd #turba #mranita #bricostore

Acasa.ro si Bricostore te ajuta sa alegi pamantul de flori

Primavara este perioada cea mai potrivita pentru improspatarea pamantului de flori. Fie ca vorbim de ghivecele cu flori de apartament , fie de gradina din fata casei, florile au nevoie de aer, apa si substante nutritive.


1 Plantele de ghiveci

Cateva reguli de baza in plantarea florilor:
•    Pamantul plantelor tinere trebuie schimbat anual, iar cel al plantelor mature o data la 2-3 ani;
•    Plantele cu radacini stufoase, care se dezvolta rapid, au nevoie de o atentie speciala; este posibil sa fie necesara schimbarea pamantului si a ghiveciului chiar de 2-3 ori pe an;
•    Nu folosi niciodata mranita in stare pura, ci doar sub forma de amestec, deoarece aceasta poate arde radacinile plantelor;
•    Nu transfera si nu schimba pamantul unei plante in perioada de inflorire sau de formare a bobocilor;
•    Ai grija ca ghiveciul de flori sa contina orificii pentru a permite drenarea apei in exces;
•    Poti inlocui periodic stratul de suprafata al pamantului din ghiveci, in cazul in care planta este prea mare pentru a fi mutata.


Pentru plantele din ghivece, primavara se foloseste un amestec de mranita si un ingrasamant cu absorbtie lenta.  
Daca se foloseste turba, in nici un caz nu se foloseste singura ci in amestec cu nisip sau perlit si pamant de frunze deoarece exista riscul ca dupa udare sa se taseze, deoarece compozitia acesteia este foarte poroasa.

In functie de preferinte si de spatiu, iti poti alege plantele si florile potrivite casei sau gradinii tale. Cactusii au nevoie de foarte multa lumina si caldura , de un sol bine aerisit cu putere mare de drenare, astfel incat radacinile sa nu se deterioreze. Este indicat sa le schimbi locul sau pamantul o data la 2-3 ani, pentru a evita putrezirea radacinilor din cauza acumularilor de apa.

Orhideea, pe de alta parte, solicita soluri usor acide, bogate in mranita, turba acida si pamant de ericacee. Petuniile sunt mult mai putin pretentioase si nu necesita un sol anume. Sunt flori rezistente, se inmultesc cu usurinta si rezista foarte mult timp.

La Bricostore gasesti amestec special pentru cactusi , bonsai, muscate, orhidee , rhododendron , petunii sau citrice. Pretul unui sac variaza intre 2,5 RON si 16 RON in functie de cantitate si compozitie.
Un sac de pamant pentru Bonsai costa 5,5 RON si contine toate caracteristile necesare dezvoltarii si confortului plantei.

 

 

 

 

   AMESTEC TURBA
- 1,99 Lei/buc
- 5 L/10 L/20 L/50 L 
 PAMANT BONSAI
- 5,49 Lei/buc
- 2 L
  TURBA CACTUSI
- 2,49 Lei/buc
- 3 L
  TURBA MUSCATE
- 5,99 lei/buc
- 10L

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PAMANT ORHIDEE
- 7,99 Lei/buc
- 5 L
PAMANT PETUNII
- 12,99 Lei/buc
- 20 L
PAMANT AZALEE
- 12,99 Lei/buc
- 20 L
PAMANT CITRICE
- 15,99 Lei/buc
- 20 L

 

2 Solul de gradina


Pentru a determina cu acuratete proprietatile pamantului din gradina ta si tipul de plante carora acesta le prieste, este necesara o analiza a solului. Astfel se vor determina deficientele (ex: calciu, potasiu, fosfor etc) si se va initia un plan de stabilizare si imbunatatire.  Fiecare specie de plante are cerinte diferite in ceea ce priveste solul.
Structura solului este de asemenea foarte importanta, deoarece de aceasta depinde absorbtia apei. Este esential ca humusul sa predomine in compozitie.

Lalelele, zambilele si narcisele sunt „dependente” de gunoiul de grajd (balegar) sau de mranita. Aceste flori au nevoie de foarte mult ingrasamant pentru o buna crestere si dezvoltare, iar mranita ofera negresit aceste proprietati. Reteta este valabila pentru majoritatea plantelor cu bulbi.

In general plantele inmultite prin seminte sunt mai firave, mai pretentioase. Pentru o absorbtie mai buna a apei este indicata udarea prin picurare sau irigarea, iar pamantul preferat este turba.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare