Plante de apartament

#plante de apartament #aspidistra #planta rezistenta #ingrijire aspidistra

Aspidistra, o planta rezistenta si atragatoare

Aspidistra reprezinta un gen de plante cu flori native din Asia, care fac parte din familia Asparagaceae. Aspidistra este o planta de casa raspandita in toata lumea, apreciata pentru frumusetea si rezistenta ei.


Cum se ingrijeste Aspidistra

Aspidistra trebuie crescuta la umbra, in semiumbra sau intr-un loc cu lumina filtrata. Planta are nevoie de un sol permanent umed primavara si vara. Iarna, udarile se fac mai rar. Crescuta in ghiveci, plantei trebuie sa i se asigure drenajul.

In perioada de crestere, se poate folosi un fertilizator in mod regulat. De obicei, fertilizatorul se foloseste o data pe an, la inceputul verii, in cazul in care solul este saracacios. Crescuta intr-un sol bogat, planta nu mai are nevoie de fertilizator.

Aspidistra se inmulteste prin diviziune, primavara. Se iau bucati cu radacina si frunze si se planteaza intr-un ghiveci, in sol umed. Aspidistra poate fi transplantata o data la un an sau la doi ani. Este bine ca planta sa fie pusa intr-un vas de doua ori mai mare decat dimensiunea radacinii. Dupa ce este replantata, Aspidistra se uda putin.

Crescute in gradina, plantele Aspidistra trebuie sa aiba o distanta minima de 45 cm intre ele, astfel incat sa se poata dezvolta. Aspidistra are tendinta de a face frunze multe, care se intind in toate partile.

Desi are nevoie de sol umed, planta nu trebuie udata in mod exagerat. Pentru a evita ca planta sa stea in apa statuta, este important ca solul sa fie bine drenat. Din cauza intolerantei la soare, Aspidistra trebuie protejata de razele directe ale soarelui. In caz contrar, frunzele se ingalbenesc, apoi capata o culoare maronie si mor.


Beneficiile plantei Aspidistra

Aspidistra este crescuta ca planta de ghiveci, in casa sau in exterior. Planta este recunoscuta pentru capacitatea ei de a creste in locuri umbroase, afara sau inauntru, chiar si atunci cand este complet neglijata. Aspidistra are un frunzis bogat, atractiv. Adesea, Aspidistra este intalnita pe terase, scari, pe langa casa, in locurile umbroase.

Una dintre cele mai populare specii este Aspidistra elatior, denumita "planta de fier" ca urmare a rezistentei sale in conditii aspre de clima si pentru rolul sau de purificare a aerului din spatiile interioare. Aspidistra elatior are frunze verzi, lucioase, lanceolate, cu nervuri paralele. Aceasta specie este considerata una dintre cele mai tolerante plante de interior.

Sursa foto: gardening.eu
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului