Plante de apartament

#flori 8 martie # flori mama # flori iubita # flori colega #flori prietena

Ce flori sa oferi de 8 Martie femeilor dragi din viata ta

Ziua de 8 Martie marcheaza inceputul primaverii, revenirea naturii la viata si debutul sarbatorilor care aduc in atentia tuturor gingasia femeilor. Florile pe care le oferi de martisor sunt purtatoarele unui mesaj pretios prin simbolul care le reprezinta, asa ca nu te rezuma strict la criteriul frumusetii lor atunci cand le alegi.

1. Flori de 8 Martie pentru mama sau soacra

Fiecare floare de primavara poarta o anumita semnificatie, de care este bine sa tii cont atunci cand vrei sa o oferi unei femei dragi de 8 Martie. Iata cateva sugestii care te ajuta in acest sens! 

Cultura greceasca asociaza crinii cu nasterea, fiind un simbol al maternitatii (legendele mitologice spun ca aceste flori au fost create din laptele zeitei Hera). Crinii simbolizeaza speranta, credinta, puritatea, renasterea, fertilitatea si amintirile frumoase.

Tot pentru mame sunt bineveniti si irisii, care sunt asociati cu credinta, intelepciunea, prietenia adevarata, speranta si valorile umane. In Franta, forma irisilor este simbolul familiei regale.








Foto: wallconvert.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului