Plante de apartament

#cactus #violeta africana #ficus #flori #filodendron #flori de apartament #begonie

Cele mai potrivite plante de apartament

Chiar daca vara te poti bucura de natura din exteriorul casei tale, plantele de apartament reprezinta o solutie durabila prin care, si pe timp de iarna, sa ai parte de verdeata si prospetime. Nu stii care sunt cele mai potrivite si mai spectaculoase plante de apartament? Descopera-le in continuare.



1 violeta africana


Una dintre cele mai raspandite plante de apartament din intreaga lume, violeta africana isi poate gasi locul si in casa ta, fiind o adevarata incantare datorita faptului ca infloreste indiferent de anotimp.

Disponibile intr-o paleta variata de culori, violetele africane se dezvolta armonios la lumina artificiala, iar plasarea lor in lumina directa a soarelui, la orele de varf, ar trebui evitata. Aceasta planta de apartament trebuie udata frecvent, intrucat iubeste umiditatea.


2 Begonia


O alta planta superba de apartament este begonia. Daca iti doresti sa iti infrumusetezi locuinta cu o astfel de planta, afla ca begonia este destul de pretentioasa, avand nevoie de multa lumina naturala care sa nu cada, insa, direct pe frunzele sale.

De asemenea, iubeste caldura (are nevoie de temperaturi de maxim 25 grade si minim 14) si incaperile cu umiditate ridicata (80%-85%). Evita sa o uzi foarte des - asteapta ca pamantul de deasupra sa fie uscat inainte de a o uda din nou. Tine minte sa nu lasi apa sa ii atinga frunzele, iar pe timp de iarna, sa o uzi foarte rar.


3 Ficusul


Daca preferi o planta mai putin pretentioasa, ficusul poate fi alegerea potrivita. O planta deosebita, cu frunze decorative, ficusul se adapteaza usor la cele mai diverse conditii.

De retinut ar fi faptul ca, pe timp de vara, ficusul trebuie plasat intr-un loc umbros si nu trebuie udat in exces - acest fenomen determina ingalbenirea si caderea frunzelor (la fel se intampla si in cazul in care uiti sa il uzi).

Pe timp de iarna, are nevoie de o temperatura de 12-14 grade Celsius. Cu toate acestea, in functie de tipul de ficus pe care il ai in apartament, nu uita sa te informezi asupra particularitatilor sale de ingrijire.


4 Filodendronul


O planta de apartament usor de intretinut, filodendronul tolereaza aerul uscat, cat si locurile umbroase, desi prefera caldura si umiditatea ridicata. Fertilizarea acestuia se realizeaza de 2-3 ori pe luna, insa numai in timpul verii. Daca ai animale de companie, asigura-te ca acestea nu au acces la filodendron , acesta fiind o planta toxica.


5 Cactusul


Cactusul este o alta planta de apartament foarte raspandita, ce pot fi o achizitie deosebita, in special atunci cand alegi sa cumperi specii diferite de cactus pe care sa le plasezi laolalta.

Cactusii au nevoie de lumina, indiferent de sezon, insa rezista si la temperaturi mai scazute (de pana la 6 grade, pe timp de iarna). In ceea ce priveste udarea lor, cerintele variaza de la o specie la alta. Asa cum probabil stii deja, anumite specii de cactus trebuie udate rar, in timp ce altele iubesc umiditatea si au nevoie de o cantitate mai mare de apa.


6 Dracaena


Dracaena, o planta ce aminteste de exoticul palmier, poate fi o alegere inspirata pentru locuinta ta, mai ales daca esti in cautarea unei plante care sa nu necesite o ingrijire minutioasa. Dracaena prefera temperaturile usor mai scazute, de circa 18-20 grade vara, respectiv, 8-10 grade, iarna. Ii place lumina, insa nu ar trebui sa stea in bataia acesteia. Cat despre udarea dracaenei, afla ca ar trebui sa optezi pentru o cantitate moderata de apa.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului