Plante de apartament

#coji de banane #plante de apartament #apartament #plante #banane

Cojile de banane, benefice pentru plantele de apartament

Obisnuiesti sa arunci cojile de banane, dupa consum? Renunta la acest lucru! Nutrientii continuti de aceste sunt benefici plantelor de apartament. Foloseste asadar cojile de banane pe ppost de ingrasamant natural pentru plantele tale de apartament.

Solutie cu coji de banane

Cojile de banane sunt bogate in calciu si magneziu, substante care ajuta la buna dezvoltare a plantelor tale, in special in sezonul rece.

Tot ce trebuie sa faci este sa toci cojile de banane in bucati de aproximativ 4-5 cm lungime. Adauga cojile intr-un bidon de 5 litri si completeaza cu apa. Lasa totul la macerat timp de 24 de ore, apoi uda plantele cu apa respectiva. O parte din calciul si magneziul continute de cojile de banane vor ajunge in apa, hranind apoi plantele tale si ajutandu-le sa creasca armonios.

Da luciu frunzelor

Apa astfel obtinuta poate fi folosita pentru a da luciu frunzelor si pentru a le curata de praf si alte impuritati. Tot ce trebuie sa faci este sa inmoi o discheta demachianta in putina apa si sa stergi apoi frunzele plantelor cu aceasta.

Sursa foto: dietamediteraneana.wordpress.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului