Plante de apartament

#plante de apartament #ghivece #suport ghivece #banca suport

Construieste-ti singur o banca suport pentru ghivecele tale!

Pentru ca iti petreci din ce in ce mai mult timp afara, in gradina, este timpul sa iti faci viata mai usoara cu ajutorul unor accesorii pe care chiar tu le poti construi. Este adevarat, implica putin efort, insa rezultatele pot fi remarcabile. Una dintre acestea sunt suporturile pentru ghivecele de flori realizate sub forma unor bancute mici din lemn.

Gata de cu ghemuitul in genunchi atunci cand plantezi. De acum poti avea propria ta banca care-ti va servi la un dublu scop: suport pentru ghiveci si suport pentru uneltele de gradinarit.


Materialele necesare

Fa un drum la un depozit de cherestea si cumpara cativa paleti sau sipci din lemn. Nu te ingrijora neaparat de aspectul bancii tale, chiar daca nu arata ca cele din rafturile magazinelor de specialitate - este totusi ceva ce ai realizat tu. In fond, aspectul natural este ceva ce ti-ai dorit intotdeauna, nu?


Dimensiunea

Alege-ti dimensiunea dorita, taie scandurile si apoi foloseste cuie sau suruburi pentru a-i da forma proiectului tau. Ai grija ca picioarele sa fie din scanduri ceva mai groase, tocmai pentru a conferi stabilitate bancii tale. Suportul de asemenea trebuie sa fie dintr-o scandura lata si groasa de cel putin 3 centimetri. El va tine ghivecele tale grele, pline de flori.

La sfarsit ai posibilitatea sa folosesti o culoare vie, cum ar fi verdele, pentru a vopsi noua ta jardiniera, ori poti sa-i pastrezi acelasi look. Trebuie doar sa nu uiti sa o lacuiesti pentru a o proteja astfel de razele soarelui si apa venita in urma ploilor.


Designul

Daca te simti in stare, iar simtul tau artistic isi doreste sa iasa la iveala, poti deveni si mai creativ. Cauta o chiuveta mare, cat mai mare si cat mai veche, pe care sa o incorporezi in noua ta banca.

Obtii astfel un suport si mai frumos pentru ghivecele de flori, pe care oricand il poti transforma chiar intr-o chiuveta pentru exterior. De asemenea, daca ai o usa din lemn pe care nu o mai folosesti, tai-o pe din doua cu ajutorul unui fierastrau electric si transform-o intr-o masa de vara care poate fi folosita si ca suport pentru ghivece.

Sursa foto: shelterness.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului