Plante de apartament

#plante apartament #aloe vera

Cum ingrijesti corect planta de Aloe Vera

Sa ai in casa o planta de Aloe Vera este un lucru recomandat, mai ales in cazul in care vrei sa elimini anumite toxine din aer, dar ingrijirea ei se poate dovedi ceva mai complicata, mai ales daca esti la primii pasi in cresterea unor plante decorative.

 

Iata ce trebuie sa stii despre Aloe Vera pentru a fi sigura ca ii oferi cea mai buna ingrijire in locuinta ta:

In tara noastra, Aloe Vera este intalnita ca planta de ghiveci, aceasta nesuportand temperaturile reci de peste iarna. In schimb, vara, plantei tale de apartament ii va merge foarte bine daca ii vei oferi cat mai multa caldura, eventual chiar lasand-o sa ia aer pe balcon sau pe terasa casei.

Atentie insa, Aloe Vera nu prefera lumina directa a soarelui, asa ca o zona luminoasa, dar neexpusa razelor directe va fi cel mai bun refugiu pe care i-l poti gasi plantei.

Trebuie sa tii cont si de faptul ca Aloe Vera are tendinta sa se dezvolte rapid intr-un mediu cald, ceea ce inseamna ca ghiveciul plantei trebuie sa fie unul incapator pentru a-i asigura o dezvoltare normala a radacinilor.

De asemenea, recomandat este sa folosesti un vas ceramic in care sa cresti planta, iar acesta sa aiba un drenaj bun care sa asigure scurgerea apei.

Aloe Vera prefera un sol care sa fie uscat si sa lase apa sa se scurga repede, deci cel mai bine este sa cauti in magazine un mix de sol dedicat cactusilor sau un sol nisipos pentru a-i oferi plantei de apartament cele mai bune conditii in care sa se dezvolte.

Daca vrei sa ii ajuti cresterea, poti folosi compost pe care sa il adaugi pamantului din vas, perioada cea mai buna pentru fertilizarea solului fiind la inceputul primaverii.

Udatul plantei poate fi o misiune complicata pentru un gradinar incepator. Nu te grabi sa torni apa la cateva zile in vas, plantei nu ii va face bine. Pet imp de vara, o stropire saptamanala este de ajuns. Inainte de a uda planta din nou e bine sa te asiguri ca pamantul este uscat complet.

Iarna va fi de ajuns sa stropesti usor planta odata la doua-trei saptamani, Aloe Vera avand programul ei de “hibernare” in care nu consuma atat de multe resurse.

Starea de sanatate a plantei este usor de urmarit. Daca frunzele sale devin maronii, inseamna ca planta sta prea mult in soare. Daca acestea incep sa atarne intr-un mod ingrijorator, inseamna ca nu are destula lumina. Iar, atunci cand ti se pare ca Aloe Vera nu da semne de crestere poate ca ar fi cazul sa te gandesti sa ii schimbi ghiveciul sau sa auagi un pic de compost in sol pentru a-i da vigoare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare