Plante de apartament

#plante de apartament #echeveria #ingrijire echeveria

Cum ingrijesti Echeveria

Echeveria este o planta atractiva, ideala pentru apartamente. Are un aspect foarte placut, cu flori si frunze in diferite culori.

Aceste plante de apartament au fost de-a lungul timpului extrem de hibrizate, astfel, ca pe langa speciile primare au aparut si alte varietati care au fost dezvoltatea pentru formele interesante de fuzne si flori.

Insa, trasatura distincta a acestei plante este dimensiunea redusa, la majoritatea speciilor si varietatilor. Exista peste 150 de specii de Echeveria. Sunt plante care se cultiva foarte usor in casa si supravietuiesc foarte bine variatiilor termice din casa. Echeveria este o planta suculenta, originara din America Centrala.
 

Conditii de crestere


Lumina: Ecehevria are nevoie de multa lumina. Poate fi asezata chiar si in lumina directa a soarelui. Este o planta perfecta pentru o fereastra insorita.

Apa: Pe timpul verii si primaverii, Echeveria trebuie bine udata, iar solul trebuie sa fie bine drenat. Chiar daca are nevoie de un sol umed, nu se va dezvolta bine in multa apa. In sezonul rece, in lunile de toamna si iarna, este indicat sa reduci udatul.

Temperatura: Echeveria este o planta care prefera temperaturile de vara. In sezonul rece ai grija sa nu stea in locuri cu temperaturi mai mici de 10 grade.

Sol: Echeveria are nevoie de un sol suculent, ina bine drenat, cu PH 6, usor acid.

Fertilizare: Echeveria are nevoie de fertilizare la inceputul fiecarui sezon. De asemenea, poti folosi saptamanal o solutie delicata.
 

Inmultire


Majoritatea speciilor de Echeveria se inmultesc prin butasi sau prin frunze. Se poate insa inmulti si cu ajutorul semintelor. Pentru obtinerea unei noi plante din frunze, este indicat sa tai o frunza din planta si o sa introduci intr-un recipient cu apa, pe care sa il acoperi pana cand apar muguri noi de planta.
 

Replantare


Daca vrei sa muti planta de Echeveria in alt ghiveci este indicat sa faci aceasta operatiune in sezonul cald. Pentru a muta planta, ai grija ca solul sa fie uscat, astfel incat sa il poti scoate cu usurinta din ghiveci.

Scutura apoi bine radacinile plantei de tot pamantul. Acum este momentul sa indepartezi si radacinile uscate sau alterate. Trateaza taieturile cu substante fungicide. Adauga apoi planta in ghiveciul dorit si adauga pamant nou. Lasa apoi pamantul uscat timp de o saptamana, dupa care incepe sa uzi planta cate putin in fiecare zi.

Echeveria este o planta usor de intretinut, daca tii cont de cateva reguli. In primul rand ai grija ca planta sa nu stea in multa apa. Prea multa apa duce la putrezirea radacinilor si la aparitia unor ciuperci care distrug radacina. In acest fel, planta va muri in cateva saptamani.

Nu uita sa indepartezi frecvent frunzele uscate de la baza, pe masura ce planta creste si se dezvolta. Aceste frunze moarte sunt un mediu exceptional de dezvoltare pentru bacterii si ciuperci, care vor ataca si distruge planta.

De asemenea, ai grija ca planta sa primeasca suficienta lumina. Daca vei urma aceste sfaturi, Echeveria va creste si se va dezvolta foarte frumos.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare