Plante de apartament

#decoratiuni #casa #gradina #decoratiuni paste #amenajare casa #gradina de paste #interiorul casei

Cum sa creezi propria gradina de Paste in interiorul casei tale

Aproape ca numeri pe degete zilele pana la Paste, iar vremea frumoasa de afara te duce cu gandul la natura si aerul proaspat de mai. Din pacate insa, locuiesti intr-un apartament si, oricat de mult ti-ai dori sa iti exersezi abilitatile de gradinarit pe un proiect tematic, acest lucru pare imposibil. Nu insa si cu aceasta tema simpla, la indemana ta si a copiilor tai, de gradina de Paste creata in interiorul casei.


De ce ai nevoie pentru gradina de Paste in casa

Proiectul gradinii de Paste poate reprezenta momentul perfect prin care poti aduce putina prospetime de primavara in locuinta ta. Pentru a-l pune in aplicare, ai nevoie de un ghiveci de dimensiuni potrivite, un pamant bun, seminte de iarba, cateva crengute de copac, mici oua artificiale si un pumn de pietricele.


Planteaza iarba

Realizarea gradinii cu tematica Pastelui va presupune si putina mizerie care se va aduna in urma ta, asa ca du proiectul la capat intr-o zona neutra a casei, cum este balconul, ce se poate curata usor. O alta optiune este sa intinzi o folie de doi metri patrati pe jos pentru a prelua pamantul care se va scurge atunci cand il transferi in vase.

Cumpara de la magazinele de specialitate un pamant de flori bogat in substante nutritive pentru ca iarba ta sa creasca repede, pana la Paste. Specialistii recomanda un amestec din pamant de telina, mranita, nisip si carbune de lemn pisat.

Dupa ce ai umplut ghiveciul, lasa o gaura in mijloc si asaza un alt recipient mai mic, cu diametrul unei cani, unde mai tarziu vei aseza crengile. Presara apoi semintele, poti pune "Panicum virgatum", o iarba care va creste verde inchis acum, iar toamna va deveni galben-pai.

Acopera semintele cu putin ingrasamant si uda. La sfarsit, pune o bucata de folie pentru a mentine umezeala. Asaza ghiveciul intr-o zona luminata din casa, insa nu direct in bataia razelor soarelui!


Decoreaza gradina

Cu cateva saptamani inainte sa te apuci de acest proiect, taie cateva crengute dintr-un copac cu flori (caisul, corcodusul sau ciresul sunt foarte bune) si tine-le in apa pana ce infloresc. Odata ce le-ai pus in apa, mai taie putin din tulpinile lor in timp ce sunt sub jet de apa, le vei forta astfel sa infloreasca.

Dupa ce ce iarba a crescut, fixeaza crengutele cu un pumn de pietricele. La sfarsit, agata oula de plastic in copacul tau miniatural. Felicitari, ai obtinut astfel prima ta gradina de Paste de interior!




Sursa foto: wisdomofthemoon.blogspot.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului