Plante de apartament

#cactus #seminte cactus #crestere cactus

Cum sa cresti cactus din seminte

Chiar daca gasesti la orice magazin de plante, de diverse specii, forme si marimi, te poti ocupa de obtinerea si cresterea lor si prin alta modalitate: din seminte. Iata cateva sugestii de la crescatorii de cactusi , care te vor ajuta sa obtii aceste plante speciale cu ajutorul semintelor.
 

Avantajele cresterii cactusilor din seminte:


1. Semintele sunt ieftine si le gasesti la preturi incepand de la cativa lei. De asemnea, le poti obtine fara nici un cost de la plantele pe care le ai deja.

2. Din seminte poti obtine foarte multe plante de . Iti poti face propria colectie sau le poti transforma chiar in cadouri pentru prieteni.

3. Poti obtine mai multe specii si varietati de cactusi pe care nu le gasesti si sub forma de plante gata crescute.

4. Ai posibilitatea sa observi de aproape tot ciclul de viata al cactusului.

5. Semintele pot fi primite chiar si prin posta, in plic.
 

Etapele obtinerii cactusilor din seminte


1. Primul lucru de care ai nevoie pentru a creste semintele este un vas potrivit. Pentru inceput, te poti folosi de orice recipient de plastic . Chiar si caserolele de mancare, din plastic, iti pot folosi ca vas pentru semintele de cactus in prima faza. Daca este vorba de un recipient pe care il refolosesti, atunci acesta trebuie curatat cu mare atentie pentru a evita riscul ca resturile de mancare sa afecteze dezvoltarea semintelor de cactus.

2. Solul in care vei semintele poate fi cumparat de la orice florarie. Cu toate acestea, este recomandat sa-l tii o noapte in congelator pentru a omori eventualele bacterii prezente in el.

3. Amesteca solul cu o mana de fertilizant si asigura-te ca este imprastiat bine, astfel incat sa ajunga peste tot.

4. Inainte sa introduci semintele in ghiveci, ataseaza cate o eticheta cu numele speciei de cactus care va creste acolo si data la care ai inceput sa te ocupi de ea. Iti va fi mai usor sa le deosebesti intre ele, mai ales ca unele specii au cerinte dosebite de ingrijire.

5. Adauga semintele si asigura-te ca sunt bine infipte in pamant. Aplica o cantitate moderata de apa, astfel incat pamantul sa se umzeasca doar putin.

6. Introdu fiecare recipient cu seminte intr-o punga de plastic, care se inchide ermetic, cu un sistem tip fermoar. Aceasta modalitate de sigilare a viitoarei plante este deja celebra printre crescatorii de cactusi si are numeroase beneficii. Cel mai important: nu e nevoie sa mai uzi semintele, deoarece isi vor extrage umezeala din condensul rezultat in interiorul pungii de plastic.

7. Aduna toate recipientele intr-un acvariu de (asemanator cu cel pentru pesti). Trebuie sa stii ca semintele de cactus apreciaza lumina puterica, dar nu cea solara. Chiar daca cactusii cresc in desert, deseori se vor dezvolta sub adapostul unei stanci, tocmai pentru a se feri de lumina soarelui. De aceea, este recomandat sa montezi o sursa de lumina artificiala deasupra lor.

8. Temperatura optima pentru dezvoltarea semintelor de cactus este intre 20 si 30 C, deci ar fi bine sa te asiguri ca mentii aceasta temperatura in interiorul acvariului de sticla .
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului