Plante de apartament

#plante interior #frunze #plante

Cum sa cureti frunzele plantelor

Praful se aseaza pe obiectele din casa ta, indiferent de cate ori pe zi ai face curatenie, iar plantele tale nu scapa nici ele de aceasta neplacere. Pentru ca praful de pe frunzele florilor este inestetic si dauneaza plantelor, ar fi bine sa te ocupi de mentinerea acestora cat mai curate.


De obicei, plantele cu frunze mari si carnoase (cum ar fi ficusul) sunt cele mai afectate de acest fenomen, asa ca ele au nevoie de cea mai mare atentie. Iata pasii pe care trebuie sa ii urmezi pentru a curata frunzele plantelor.


Bumbac si apa


Pregateste un recipient cu pulverizator, umplut cu apa (care in prealabil a fost lasata sa elimine clorul timp de 30 de minute) la temperatura camerei, iar apoi  imprastie o cantitate suficienta de apa pe toata suprafata florii pe care urmeaza sa o ingrijesti.


Cu o bucata curata de bumbac, sterge, rand pe rand, fiecare frunza a florii tale. Nu uita ca din cand in cand sa bagi bucata de material sub jetul de apa pentru a indeparta mizeria care se aduna.


Carpa uscata


Daca planta ta este sensibila la umiditate si nu poti utiliza pulverizatorul, te poti indrepta catre stergerea cu o carpa uscata, pe care sa o scuturi de praf din cand in cand. Important este ca materialul sa fie moale pentru a evita sa zgarii frunzele plantei.


Jetul de apa


In cazul in care ai o planta mare, viguroasa si care adora apa si umiditatea, o poti baga jetul de apa. Ai grija sa reglezi puterea jetului astfel incat sa nu fie prea puternic si sa rupa frunzele. Chiar si atunci cand apa curge incet are suficienta putere pentru a indeparta praful de pe frunze si pentru a rcori florile.


Instrument pufos


In magazinele pentru curatenie  se gasesc diverse  intrumente pufoase special fabricate pentru a indeparta praful de pe suprafetele sensibile. Acestea sunt fabricate dintr-un material sintetic, dar sunt extrem de moi si placute la atingere, asa ca nu exista niciun risc pentru plantele tale.  Inainte si dupa fiecare utilizare, scutura bine instrumentul de indepartare a prafului.


Sfat! Chiar daca lasi geamul deschis intrega zi, asigura-te ca plasele impotiva tantarilor sunt puse – acestea impiedica o mare parte din praf sa intre in casa. De asemenea, nu uita sa le speli periodic cu un jet puternic de apa.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare