Plante de apartament

#plante #buchet #plante suculente #creare buchet #buchet plante

Cum sa faci un buchet din plante suculente care rezista fara apa

Stiai ca poti sa realizezi foarte usor un buchet din plante suculente, care rezista pana la o luna intreaga fara apa? Daca ai o astfel de planta care a crescut prea mult si crezi ca a sosit momentul sa o tunzi, foloseste partile pe care le indepartezi in scop ornamental.

O planta suculenta excelenta pentru acest proiect special este Echeveria, originara din America Centrala si disponibila astazi in peste 150 de specii. Partile acestei plante pe care poti indeparta din foliaj pot deveni cu usurinta un buchet organamental rezistent, ce nu are nevoie de apa sau intretinere saptamani intregi. Iata cum sa il realizezi chiar tu acasa!


1. Alege vaza

Cand alegi vaza pentru un buchet rezistent dintr-o planta suculenta, tine cont de faptul ca acestea arata minunat cand le asezi pe suprafete metalice sau in decoruri rustice. Astfel, designul vazei pentru care optezi trebuie sa fie adaptat acestor caracteristici.


2. Selectarea crengilor

In exemplul nostru, buchetul este constituit din crengute de Echeveria, planta ce apartine familiei Crassulaceae. Sigur ca tu poti improviza cu orice tip de planta suculenta, insa ai grija sa selectionezi crengi cu frunze in forma de rozeta la capatul fiecarei tulpini, pentru un rezultat cu adevarat multumitor.


3. Pregatirea crengilor

Ia fiecare crenguta in parte si da-i o forma potrivita, folosind o foarfeca pentru gradinarit. Indeparteaza partile lemnoase si lasa tulpinile cat mai libere, astfel incat sa obtii un buchet uniform atunci cand unesti crengutele. Scopul tau este sa ai tulpini curate si drepte, care au in varf frunzele frumos grupate.


4. Legarea crengilor

Acum este momentul sa aduci laolalta toate crengutele si sa le tai la aceeasi dimensiune la baza. Aranjeaza cu atentie frunzele, astfel incat sa obtii un buchet cat mai bogat in varf. Leaga crengile cu o sfoara obisnuita, dupa ce ai obtinut forma finala a buchetului.


5. Umplerea coroanei buchetului

Vei observa, probabil, ca buchetul tau are inca multe spatii libere in varf. Umple aceste goluri cu alte tupini mai mici din planta suculenta, astfel incat sa obtii un aranjament bogat.



Acum poti introduce buchetul tau rezistent in vaza aleasa (preferabil sub forma de urna), fara sa adaugi inauntru apa sau pamant. Frunzele au deja suficiente rezerve de apa, pentru a se mentine perfect timp de o luna!

Sursa foto: care2.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului