Stiai ca aloe vera este considerata a fi un fel de leac universal? Aloe Vera a fost utilizata inca din Antichitate in tratarea diferitelor afectiuni interne dar si ale pielii. Aceasta planta poate fi crescuta si in interior in incaperi bine aerisite si luminoase, ferite de curenti de aer . Iata cateva sfaturi pentru a ingriji aloe vera:

 


1 Aloe vera prefera un sol usor astfel ca este bine sa amesteci pamantul cu carbune de lemn si caramida sfaramata. Pentru drenaj, amesteca pamantul si cu putin nisip si aseaza la fundul ghiveciului un strat de pietricele.

2 Planta are nevoie de un loc luminos si insorit, ferit de curenti de aer sau ger. Temperatura minima la care rezista este de 5oC.

3 Aloe Vera prefera o udare moderata, de altfel, planta rezista fara apa o perioada lunga de timp, insa acest aspect nu trebuie sa se transforme intr-o regula generala.

4 Pe masura ce creste, Aloe Vera trebuie transplantata primavara, folosind ghivece din ce in ce mai mari. Este foarte important ca planta sa fie replantata la aceeasi adancime in noul ghiveci ca si in cel anterior.

5 In perioada verii, planta poate fi scoasa pe balcon, in curte sau in gradina. In aceasta perioada se vor face udari moderate, inlaturand de fiecare data surplusul de apa din farfuria ghiveciului.

6 In perioada de iarna planta intra intr-o perioada de repaos astfel ca este bine s-o uzi mai rar pentru c, la temperaturi mici, apa nu mai este absorbita de catre planta iar pamantul umed din ghiveci duce la putrezirea radacinilor.

7 Inmultirea la Aloe Vera se face prin butasi, care vor fi separati de planta-mama si mutati in pamant nisipos, in perioada mai-iunie. Butasii trebuie mutati in ghivece abia dupa aparitia radacinilor.

8 Este recomandat sa folosesti ingrasaminte rar si in cantitati mici.

  •   2011-06-14
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Raluca Pascan

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii