Hoya, cunoscuta si ca Floarea de Ceara, este o planta de apartament foarte populara. Aceasta planta, care este de fapt o liana, are flori superbe, si parfumate, dispuse in buchetele, ce contrasteaza puternic cu frunzele de un verde inchis. Fiind usor de ingrijit, floarea este ideala pentru persoanele care nu au suficient timp la dispozitie pentru a se ocupa de ea. Iata ce trebuie sa stii despre ingrijirea acesteia.

Aplasare

Hoya are nevoie de mult soare, asadar este indicat ca floarea sa fie pozitionata la geam, tot timpul anului. Ai gija insa ca aceasta sa nu fie expusa temperaturilor foarte reci. Hoya nu rezista la temperaturi mai joase de 15 grade Celsius.

Udare

Floarea de Ceara de uda rar, dar bine. Aceasta are nevoie de udari abundente o data la doua saptamani. Pamantul plantei trebuie sa se usuce complet intre doua udari. Floarea nu suporta solurile in permanenta umede.

Apa cu care uzi Hoya trebuie sa fie la temperatura camerei, nu rece. Ideal este ca apa sa fie tinuta timp de 24 de ore la temperatura camerei, pentru a se decanta.

Dupa perioada de inflorire, planta poate fi udata o data pe luna, iar in perioada iernii udarea trebuie evitata, mai ales daca aerul din casa nu este uscat.

Fertilizare

Floarea de Ceara are nevoie de fertilizare o data pe an, in perioada verii. Foloseste un fertilizant universal, pe care il gasesti in magazinele de profil.

Atentie! Nu fertiliza planta in timpul iernii, deoarece aceasta nu va mai inflori in anul urmator.

Ingrijire

Desi in cazul altor flori este indicat sa sa rupi frunzele vechi sau lastarii noi, pentru ca planta sa se dezvolte mai frumos, in cazul Florii de Ceara nu trebuie sa faci acest lucru, deoaree planta nu va mai inflori. Atat florile cat si frunzele uscate, trebuie lasate sa cada singure.

Replantare

Floarea de Ceara nu mai incape in ghiveci? O poti replanta, primavara, la inceputul lunii aprilie.

Hoya are nevoie de un sol bine afanat. Evita solurile tari, de gradina, deoarece planta nu se dezvolta corespunzator, iar solul retine umezeala, ducand la putrezirea radacinilor plantei.

Asigura-te ca noul ghiveci are suficiente gauri de drenaj, pentru ca apa in surplus sa se poata scurge rapid.

Surse foto: pixabay.com

  •   2016-08-17
  •  

Articol scris de

Andreea Grecu

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.