Plante de apartament

#Oxalis #Oxalis triangularis #plante de apartament #ingrijire Oxalis triangularis

Cum sa ingrijesti corect Oxalis triangularis, gingasa planta de apartament

Oxalis triangularis este o planta gingasa cu un colorit deosebit. Foliajul acesteia de culoare purpuriu inchis si florile marunte de culoare lila au facut-o rapid populara printre cei care iubesc plantele de apartament, mai ales ca este si usor de ingrijit.

Daca ai primit o astfel de floare sau ti-ai cumparat-o singu(a), iata de ce trebuie sa tii cont in ingrijirea ei.

Luminozitate si temperatura

In primul rand trebuie sa tii cont de faptul ca Oxalis triangularis are nevoie de multa lumina. O poti tine la fereastra insa ai grija ca in timpul verii sa nu fie afectata de canicula. Aceasta planta se dezvolta foarte bine in incaperi in care temperatura este de 15-22 de grade Celsius. Trebuie sa stii ca planta uraste caldura. Evita sa tii planta in incaperi in care temperaturile sar peste 26 de grade Celsius, deoarece se va ofili.

Udari

Planta nu are nevoie de usari dese. Mai mult, trebuie sa te asiguri ca are un sol bine drenat, ca apa in exces sa se poata scurge. Uda planta de doua-trei ori pe saptamana in timpul verii si maxim o data pe saptamana in timpul iernii. Pentru a evita udarile in exces cel mai bine este sa uzi planta in momentul in care obervi ca solul este complet uscat.

Nu are nevoie de udari abundente ci doar de putina apa.

Sursa foto: easytogrowbulbs.com

Inmultire

Oxalis triungularis se inmulteste atat prin divizarea tuberculilor cat si prin semninte.

Daca ai deja o planta, care s-a dezvoltat armonios si parte sa nu mai aiba loc in ghiveci, poti apela la inmultirea prin divizare. Pentru aceasta operatiune trebuie sa pregatesti inca un ghiveci si apoi sa scoti planta din ghiveciul vechi. Indeparteaza cu grija pamantul de pe radacinile acesteia si divizeaza cu grija tuberculii. Vei obtine doua plante pe care apoi le replantezi in ghivece. Divizarea se face primavara, de preferat in luna aprilie.

O alta metoda de inmultire a Oxalis triungularis este cea prin semintele. Planteaza semintele direct in sol. Primii lastari vor rasari dupa aproximativ trei-patru saptamani.

Sursa foto principala: amazon.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare