Plante de apartament

#aspirina #zahar #flori #vaza

Cum sa mentii prospetimea florilor in vaza

Viata unui buchet de flori poate fi prelungita cu pana la 3 - 4 zile daca ii acorzi 5 minute din timpul tau. Sunt cateva trucuri pe care florarii le pun in practica pentru a-si pastra florile frumoase si proaspete un timp cat mai indelungat.


1
Pregateste o vaza cu apa la temperatura camerei. Imediat ce ajungi acasa cu florile, fixeaza robinetul pe apa nu foarte rece si permite-i 10 minute sa ajunga la temperatura camerei. Chiar daca afara este canicula si ai impresia ca apa rece ca gheata va fi benefica florilor, evita sa faci aceasta greseala pentru ca le poti provoca ofilirea precoce. Apa trebuie sa fie la temperatura camerei, indiferent de anotimp pentru a evita schimbarile bruste.

2
Taie-le coditele. In timp ce lasi apa din vaza sa atinga temperatura optima, scoate florile din ambajal si taie-le cate 2 centimetri din codita. De preferat este ca taietura sa fie una oblica, realizata cu ajutorul unui cutter.


3
Adauga o aspirina in vaza cu apa.  Aspirina este un medicament pe care il ai fara indoiala in casa si care prelungeste viata florilor tale. Farama o aspirina si adauga praful in vaza cu flori, iar apoi poti pune si florile a caror codita a fost proaspat retezata.


4 Daca nu ai aspirina, poti pune in apa florilor o jumatate de lingurita de zahar. Amesteca bine pentru ca acesta sa se dizolve si lasa florile sa se acomodeze cu gustul dulce al apei.


5 Schimba zilnic apa. Daca florile se vor bucura zilnic de apa proaspata, in mod sigur vor avea parte si de o durata de viata mai mare. Nu uita totusi ca apa trebuie sa fie la temperatura camerei, iar pentru ca florile sunt deja asezate intr-o vaza cu apa, poti umple o alta vaza pe care sa o lasi cel putin jumatate de ora pentru a atinge temperatura optima, dupa care sa muti si florile.


Atentie! Daca achizitionezi singur florile, ar fi bine sa optezi pentru cele care au muguri sau care abia incep sa se deschida – acesta este un semn de prospetime, ceea ce inseamna ca te vei bucura de acestea pentru o perioada mai indelungata. Alege  orhidee, gladiole , crinii, bujori, narcise, garoafe, margarete si crizantemeanemone , dalii – acestea rezista mai mult decat alte flori.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului