Plante de apartament

#flori #buchet #romantic

Cum sa realizezi un buchet romantic

Daca vrei sa ii faci iubitei o surpriza placuta sa ii oferi un dar din inima, poti incerca sa realizezi un buchet de flori personalizat. Acesta este destul de usor de realizat, iar gestul va fi cu siguranta apreciat.


Cumpara florile ei preferate


In cazul in care nu stii care sunt florile ei preferate, ar fi bine sa incerci sa afli intr-un mod cat mai subtil. Daca doresti, poti achizitiona doua tipuri de flori pentru a le combina. De exemplu, daca florile sale preferate sunt trandafirii, ii poti combina pe acestia cu frezii – aspectul este cu adevarat unul inedit.


Cumpara un numar suficient de mare din florile respective (cel putin 15) de la o piata de flori.  Aici vei gasi mai multe culori si chiar sortimente, iar preturile sunt convenabile, mai ales daca iei un numar mai mare.


Bazeaza-te pe accesorii


Achizitioneaza o panglica de satin care sa se asorteze cu florile (aproximativ 1.5 metri – ia-ti o marja de eroare pentru ca este mai bine sa tai, decat sa ramai fara), cateva ace cu perle in capat sau bolduri simple. Pe langa acestea, este foarte posibil sa mai ai nevoie de o mica felicitare pe care sa o asezi undeva in buchet, dupa ce ai scris gandurile tale frumoase pentru ea.


Incepe aranjarea buchetului


Curata frunzele (in totalitate sau doar partial) daca este nevoie si incepe sa asezi cate o floare, astfel incat sa formezi din coroana buchetului o sfera. Daca ai luat doua sortimente de flori, ar fi bine sa incepi sa le combini inca de la inceput pentru a nu ramane cu flori in plus, pe care sa nu ai unde sa le pui.


Dupa ce ai aranjat buchetul, infasoara-i coada intr-o panglica de satin, de sus pana jos, iar la final ii poti face o fundita sau ii poti taia coada si il poti prinde cu ajutorul unor bolduri. Atentie, insa, ai grija ca boldurile sa fie fixate bine pentru a evita surprizele neplacute.


Daca vrei sa personalizezi buchetul, dar nu vrei sa ii lasi un biletel, iti poti scrie mesajul de dragoste peste banda din satin. Ai grija ca aceasta sa fie fixata bine si sa notezi textul cu un marker permanent pentru ca pasta sa nu ajunga pe mainile iubitei tale.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului