Plante de apartament

#ingrijire plante #primavara #plante de apartament

Pregateste plantele de apartament pentru primavara

Curatenia de primavara poate avea efecte benefice asupra plantelor de apartament. Geamurile curate permit accesul mai bun la lumina soarelui, dar plantele au nevoie de mai multa atentie. Iata cele mai importante sfaturi pentru curatenia de primavara a plantelor de apartament.

Depunerile de praf si de minerale pe plante si pe ghiveciul lor afecteaza sanatatea si aspectul plantelor primavara. Ingrijeste-le cel putin la fel de bine ca pe mobila si te vei putea bucura de frumusetea lor la sosirea primaverii.


Stergerea prafului de pe frunze

Praful adunat de-a lungul iernii pe frunzele plantelor poate ingreuna procesul de fotosinteza si astfel intarzie cresterea plantelor primavara. Poti face chiar un dus plantelor de ghiveci, dar este important sa folosesti apa calduta la o presiune cat mai redusa.

Imbraca ghiveciul intr-o punga de plastic legata bine in jurul tulpinii plantei, apoi las-o sub dus cateva minute.


Curatarea depunerilor minerale

Daca observi depuneri de minerale pe frunzele plantei dupa dus, este important sa cureti fiecare frunza cu o carpa uscata si curata, in timp ce ii sustii cu mana partea inferioara.

Nu expune niciodata plantele direct la lumina soarelui dupa dus inainte sa fie complet uscate si bine curatate.


Spalarea ghiveciului

Ghiveciul poate avea depuneri minerale similare, in special pe marginea interioara. Excesul de minerale poate fi toxic pentru plante, in special primavara. Asigura-te ca ai curatat bine si fundul ghiveciului.


Curatarea pamantului

Poti curata usor, cu o lama de cutit tocita, si suprafata pamantului. Astfel elimini depunerile de minerale la curatenia de primavara, dar si algele sau lichenii care au crescut pe timpul iernii in stratul superior al pamantului si care impiedica aerisirea lui corecta.


Cum cureti plantele cu frunze paroase si cactusii

Dusul este recomandat pentru cele mai multe plante cu frunze lucioase, dar cactusii si plantele cu frunze paroase au nevoie de o tactica diferita.

Cea mai simpla metoda de a curata cactusul fara sa te intepi sau sa ranesti planta este pulverizarea apei doar pe partile murdare ale cactusului. Particulele mari de praf pot fi eliminate si cu o penseta lunga.

Perii de pe frunzele unor plante sunt sensibili si protejeaza sanatatea plantei. Curata frunzele paroase cu o pensula moale sau cu un pamatuf cu pene. Daca uzi frunzele chiar si prin pulverizare, apa dintre peri se evapora mai greu, iar frunzele pot suferi.

Sursa foto: HuffingtonPost.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare