Plante de apartament

# orhidee ingrijire # uscare orhidee #flori gradina #gradina #orhidee

De ce se usuca orhideele. Motive la care nu te-ai gandit

Orhideele sunt unele dintre cele mai iubite si frumoase flori. Ele au insa nevoie de o ingrijire speciala pentru a trai si pentru a fi cat mai sanatoase.

Chiar daca le uzi corespunzator, o data la 8 zile si le tii la lumina, orhideele se pot deteriora. Specialistii in gradinarit sustin ca orhideele au nevoie de foarte multa lumina, de aceea trebuie asezate langa fereastra. In ceea ce priveste udarea lor, este recomandat sa le pui apa la fiecare 8-9 zile, permitand astfel excesului de apa sa se scurga.

Umiditatea, esentiala pentru sanatatea orhideelor

Cu toate acestea, orhideele au nevoie de o umiditate ridicata, deoarece acestea sunt plante care provin din climatul tropical. În zonele sau în zonele în care mediul este foarte uscat, planta nu se poate dezvolta în mod corespunzător.

În aceste medii sau zone unde clima este foarte uscat, orhideele trebuie udate mai des si pulverizate cu apa mereu pentru a se dezvolta in conditii favorabile de umiditate, astfel incat frunzele sa isi poata efectua fotosinteza.

Prin urmare, de cele mai multe ori, orhideele se usuca deoarece nu au un mediu propice, uscaciunea mediului fiind cea mai frecventa cauza.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului