Plante de apartament

#plante #plante de apartament #bonsai #amenajare ghiveci #gradina zane

Gradina zanelor din casa ta: Improvizeaza pentru amuzamentul tau si al copiilor

Nu iti trebuie prea mult sa indeplinesti una dintre cele mai arzatoare dorinte ale fiicei tale: un loc de relaxare pentru zanele ei preferate, amplasat chiar in gradina voastra de acasa. In timp ce micuta te soarbe din priviri, iti poti indeplini si o dorinta de-a ta, aceea de transplanta copacelul bonsai in alt vas. In plus, din joaca, fiica ta s-ar putea sa se indragosteasca de gradinarit si cu siguranta va invata mai multe despre natura.

Din desene animate, direct in lumea reala

Povestea zanei Clopotica si a prietenelor ei este la moda in randul tuturor copiilor din lumea intreaga. Casuta construita de Lizzy pentru zane in filmul de animatie iti poate sluji drept model, desi este mult mai bine sa iti lasi fantezia sa zburde in voie.

Pentru inceput, ai nevoie de un vas incapator umplut cu pamant pentru flori. Traseaza dinainte planul gradinii pentru zane si nu uita de aleile acesteia. In acest fel, vei avea un succes gigantic cu un proiect in miniatura.

Farmecul materialelor naturale

Nu incerca sa incluzi in proiect diverse obiecte din plastic sau metal, intrucat este posibil sa obtii un kitsch. Lemnul, paiele, frunzele uscate sau pietricelele se gasesc peste tot in jurul tau. Cu aceasta ocazie ii poti aminti copilului si cat de importanta este natura pentru zane.

Si daca tot vrei sa fii eco-friendly pana la capat, foloseste si clei din scoarta de cires sau rasina de brad pentru a amenaja intregul complex in forma finala.

Magicul bonsai al zanelor

Fetita ta va fi cu siguranta cucerita de noul rol capatat de fragilul tau copacel artizanal. Pentru siguranta arbustului, este insa bine sa stii ca transplantarea bonsaiului se face o data la doi-trei ani pentru a-i schimba solul. Inainte de a-l aseza in noul lui lacas, tunde doua treimi din radacinile arbustului exotic. Nu scuti nici radacinile crescute in sus sau pe cele prea subtiri. Ii va da copacelului mai multa stabilitate!

Poti adauga muschi de padure in jurul copacelului tau, deoarece arbustii de acest tip nu par sa fie deranjatii de prezenta lui. In schimb, ar fi bine sa consulti un gradinar profesionist inainte de a adauga si alte plante in decorul feeric creat pentru copilul tau: nu toate sunt compatibile cu bonsaiul pe care l-ai asezat acolo!

Daca ti-a placut experienta, iar copilul tau se simte ca-n basmele preferate, nu ezita sa o iei de la capat cu un nou design.

Sursa foto: myresolutionchallenge.blogspot.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare